Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

На Закарпатті облаштували всього 6 місць відпочинку на воді

Починається літо з бажанням корисно відпочити та оздоровитися. Відпочинок -це складова нормального життя кожної людини.

Місця для розваг у вигляді місць для купання шукають майже всі діти під час шкільних канікул. І як правило, такі місця знаходяться, але вони є стихійними, тобто юридично не оформлені як місця відпочинку, а саме головне, можуть бути небезпечними.
Добре, коли є пляж з чистою територією, зі всіма необхідними спорудами у вигляді роздягалень, водних фонтанчиків, душів, туалетів, лавиць для сидіння, контейнерів та урн для сміття, кіосками для продажу напоїв та безпечних харчових продуктів. Не остання справа для відпочинку – безпечна вода у водоймі, тобто така, що не призведе до будь-яких негативних наслідків, а саме алергійних реакцій, дерматитів та інфекційних захворювань. Просто прозорої води замало. Якість води повинна відповідати вимогам чинних санітарних норм для водойм 2-ої категорії, тобто призначених для культурно-побутових потреб, з нормуванням вмісту шкідливих речовин, мікробного забруднення.
В нашій області в літній період 2018 року заплановане функціонування 6 організованих місць масового відпочинку населення на водних об'єктах. На позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій обговорювався стан підготовки місць масового відпочинку на водних об'єктах України до прийняття відпочивальників.
При виборі місця на будь-якому водоймі, слідкуйте за тим, щоб в районі відпочинку не було скидів стічних промислових, побутових вод, не було місць виплоду малярійних комарів, а на поверхні води - плям нафтопродуктів. Користуючись водним об'єктом, не ковтайте воду з нього. А вдома обов'язково прийміть душ. Не виконання навіть таких дрібниць може привести до несподіваних наслідків,повідомляє МОЗ.

Голос Карпат





Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.