Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Верховна Рада дозволила трансплантацію органів

Верховна Рада ухвалила зміни до деяких законодавчих актів щодо охорони здоров’я і трансплантації органів та інших анатомічних матеріалів людини.

За проголосували 255 народних депутатів.

Парламент ухвалив законопроект №2386а-1 за основу 21 квітня 2016 року.

У вересні 2017 року Міністерство охорони здоров’я підтримало цей законопроект, розроблений парламентським комітетом з питань охорони здоров’я, а також заявило про плани у 2018 році розпочати пілотний проект із трансплантації нирки від нерідного трупного донора, на що в проекті державного бюджету передбачено 112 млн грн.

Згідно з текстом законопроекту, підготовленого до другого читання, Міністерство охорони здоров’я затверджує перелік закладів охорони здоров’я, які мають ліцензію на провадження господарської діяльності з медпрактики, що передбачає право надання медичної допомоги із застосуванням трансплантації, а також список вимог до таких медзакладів, зокрема вимоги до їхньої матеріально-технічної бази.

У свою чергу центральний орган виконавчої влади, який реалізує державну політику у сфері надання медичної допомоги із застосуванням трансплантації та провадження діяльності, пов’язаної з нею, визначає потребу населення в цьому методі лікування і ліки для імуносупресивної терапії.

Крім того, зазначений орган здійснює організаційно-методичне керівництво для медзакладів, пов’язаних із трансплантацією органів, аналіз показників їхньої діяльності, виконує функції замовника відповідних послуг і препаратів, забезпечує функціонування та адміністрування Єдиної (коректніше Загальна державна система) державної інформаційної системи трансплантації. Її створення зумовлене необхідністю збору, реєстрації, накопичення відповідної інформації, а також здійснення об’єктивного та неупередженого розподілу анатомічних матеріалів людини, визначення пари донор-реципієнт.




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.