Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Коли на Закарпаття прийдуть дощі?

Вже майже місяць як закарпатці насолоджуються справжнім літом. Незважаючи що на календарі тільки травень, в області спостерігається спекотна сонячна погода.
Причина цьому - антициклон, який вже декілька тижнів панує над центральною Європою. Його дія провокує високі температурні режими та мінімальні опади. Аномальна весна цього року навіть побила рекорд. За словами синоптиків, 4 та 5 травня в області була зафіксована найвища температура цього періоду починаючи з 1945 року, а саме 31 градус вище нуля.

Все це, безперечно, спричиняє найвищий рівень пожежної небезпеки в екосистемах та сміттєзвалищах краю. За словами рятувальників, цього року таких пожеж вже відбулось більше 250-ти. В найближчі ж дні, ситуація зміниться. Зі сходу на Закарпаття насувається циклон з Чорномор’я, який принесе із собою короткочасні дощі.

Щоправда за словами синоптиків, вони носитимуть локальний характер. Що ж до температур, то вони коливатимуться в межах 20-25 градусів тепла. Триватимуть опади впродовж двох наступних днів, після чого знову очікується сонячна погода, із підвищенням температури повітря до 28 градусів тепла.





Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.