Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

"Малий Галагов" у центрі Ужгорода хочуть включити до спадщини ЮНЕСКО

Міський голова Ужгорода Богдан Андріїв обговорював з Прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом питання подання побудованого чеськими архітекторами комплексу «Малий Галагов» до переліку об'єктів світової спадщини ЮНЕСКО.
Про це Андріїв повідомив на своїй сторінці в мережі Facebook.
«Попри велику кількість питань, які обговорили з прем'єр-міністром, одним із найбільш вагомих результатів візиту вважаю те, що вдалося донести до Володимира Гройсмана наші намагання долучити архітектурний комплекс "Малий Галагов" до переліку об’єктів Світової спадщини ЮНЕСКО», - написав Андріїв.
За словами мера Ужгорода, це унікальний проект, значення якого для міста важко переоцінити.
«Надбання, яке нам залишили архітектори чеського модернізму, - унікальна пам’ятка не тільки Ужгорода й Закарпаття, а й, переконаний, всієї України», - написав Андріїв.
Малий Галагов – це історичний район в центрі Ужгорода, який побудували чехи в часи, коли Закарпаття входило до складу Чехословаччини на початку минулого століття. В цьому районі й досі знаходяться усі адміністративні будівлі міста та області, включно із Народною радою, де зараз розміщена ОДА, і де працює єдиний в Україні ліфт, що постійно рухається - патерностер.Як раніше повідомляв Укрінформ, цьогоріч експерти із регіонального туризму не рекомендували Ужгород як столицю сакур саме через те, що в історичному районі Малий Галагов були зрізані вікові сакури, які найбільше приваблювати туристів.






Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.