Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

У США опублікували звіт із доказами втручання Росії в американські вибори через Facebook

Представники Комітету з розвідки Сенату США опублікували звіт про втручання Росії в американські вибори посередництвом публікації проплачених постів в соціальній мережі Facebook.
Як йдеться на сайті комітету, під час відкритого слухання в листопаді 2017 року член комітету Адам Шифф заявив, що російська кампанія в соцмережах була спрямована на розкол в США і розпалювання безладів на грунті розбіжностей.
"Росіяни зробили це, об'єднавши фейкові акаунти, сторінки та спільноти, щоб просувати політизований контент і відео, а також мобілізувати американців на підписання онлайн-петиції і участь в мітингах і протестах", - підкреслив політик.
Зазначається, що Росія намагалася впливати на американські вибори через групи в Facebook, які стосуються життя ЛГБТ-спільнот і афроамериканців.
За даними розвідки, Росія проплатила близько 3,5 тисяч оголошень, їх побачили 11,4 млн американців. Російська "фабрика тролів" створила 470 сторінок в соцмережі і опублікувала близько 80 тисяч одиниць контенту.
Facebook також звертає увагу на нецільове використання даних Cambridge Analytica. Представники соціальної мережі зазначають, що дані 87 млн користувачів були видані британській дослідницькій фірмі незаконно.
Facebook потрапив в поле зору після прецеденту впливу російської реклами на вибори 2016 року.




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.