Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Літо принесе не лише спеку, а рекордне здорожчання газу

Вартість газу побила черговий рекорд, і тариф тепер складає 310 доларів за тисячу кубометрів. А це означає, що скоро і тарифи для населення також перетнуть межу розумного. Таким чином, цілком ймовірно, що з наступного опалювального сезону ціни на блакитне паливо можуть підскочити на 60%.

Представники "Нафтогазу" вже озвучували уряду пропозицію щодо збільшення вдвічі вартості газу для населення.

Підприємство розрахувало ціну на основі імпортного паритету і з'ясувало, що замість діючих 6,9 грн за куб українці повинні платити більше 11 грн. Таку пропозицію нібито від імені "Нафтогазу" опублікували в низці ЗМІ. У самому "Нафтогазі" пояснили: вони дійсно розробляють свої пропозиції для уряду, але в кінцевому результаті приймає рішення тільки Кабмін, а самі пропозиції вони не вважають за потрібне коментувати, - пише "Обозреватель".

Остаточне рішення приймуть влітку

Є кілька варіантів розвитку подій: або газ подорожчає вже влітку, або ж постанову визначить тариф, який буде діяти вже з жовтня. У будь-якому випадку, суттєве подорожчання блакитного палива українці можуть відчути тільки в опалювальному сезоні. До тарифу на газ прив'язані ціни на гарячу воду і тепло, тому взимку після зростання тарифу на блакитне паливо пропорційно більше доведеться платити і за інші комунальні послуги.

Знижки від держави

Уряд заклав на наступний рік 71 мільярд гривень на субсидії для населення, у той же час зробивши програму отримання знижки від держави більш жорсткою. З ростом тарифів пропорційно ростуть і витрати держави на компенсацію вартості блакитного палива для малозабезпечених українців. Минулої зими субсидії отримувала кожна друга сім'я. Як відбуватиметься цього року, побачимо.




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.