Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Стали відомі подробиці бійки між поліцейськими і селянами з Букового на Закарпатті

Відразу декілька джерел підтвердили Голосу Карпат інформацію про інцидент на Виноградівщині.

Надзвичайна подія сталася увечері з 3-го на 4-те травня у селі Букове Виноградівського району. Між поліцейськими патрулями і місцевими жителями розгорівся конфлікт. Факт інциденту підтвердили Голосу Карпат у Буківській сільській раді.
Дійсно трапилася така прикра подія. З того часу у нас тут патрулюють село постійно, можна сказати, живуть у нас, - розповів голова Буківської сільської ради Юрій Петровка.
Найбільш активних учасників бійки з поліцейськими зараз у селі годі знайти. Відкрита кримінальна справа.
Машину на дах не перекидували, битами не розбивали, як показано на фото в інтернеті, - розповіли Голосу Карпат у Виноградівському відділенні Берегівського відділу поліції. - Дійсно виникла суперечка, поліцейського вдарили і він звернувся до медиків. Подія внесена в ЄРДР, порушена справа, розслідується кримінальне провадження.
На місце бійки дійсно приїжджала карета швидкої для надання медичної допомоги поліцейським. Однак люди запевняють, що били у відповідь: хотіли заступитися за побитого односельчанина, якого раніше, ніби-то, відлупцювали самі ж правоохоронці. Неприязнь до “селфіків” (так люди називають патрулів на посту за сусіднім селом В.Копаня) пояснюють неадекватною поведінкою поліцейських.
Такі гонки влаштовують по селах, наздоганяючи автомобілі! Чому не зупиняють на місці, якщо є правопорушення? А вони до людей аж у двір заїхали, тому й “нарвалися”. Повний бардак і рекет! - розповідають селяни. - Букове - село дружнє і це лише попередження, щоб зберігали громадський порядок, а не створювали тут свавілля.
Нагадаємо, в соцмережах з’явилася інформація про самосуд над поліцейськими у Буковому. Посилаючись на слова селян, хустянин Роман Келемен повідомив про конфлікт між патрулями і селянами. Тільки після оприлюдення цієї інформації в соцмережах, на сайті поліції Закарпаття з’явилася інформація про офіційну версію цієї події. Подаємо обидва "варіанти".
Офіційна інформація прес-служби поліції:
 «В четвер, 3 травня, о 23:53 наряд патрульної поліції зупинив автомобіль «Citro?n Nemo» за порушення правил дорожнього руху. Водій даного транспортного засобу мав ознаки алкогольного сп’яніння. Чоловік, що знаходився за кермом, категорично відмовився проходити будь-яке медосвідування. Водій став поводитися агресивно і вдарив патрульного, про що поліцейський одразу доповів та звернувся по медичну допомогу до Виноградівської районної лікарні», – розповіла речник Управління патрульної поліції в Закарпатській області Ольга Мартин. 
На місце події виїхав один екіпаж працівників Виноградівського відділення поліції. Правоохоронці опитали свідків та потерпілого. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 342 ККУ, тобто опір працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов’язків. Таке правопорушення карається штрафом від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до чотирьох років, або позбавленням волі на строк до двох років.
Поліція не допустила ніяких порушень громадського порядку в селі Букове, які стосувалися б даної події. Інформація про масові заворушення, поширена окремими ЗМІ, не відповідає дійсності.




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.