Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

СБУ оприлюднила докази причетності Росії до теракту в Маріуполі (ВІДЕО)

Служба безпеки України оприлюднила прізвища та розмови російських кадрових військових, які брали участь в організації масованого обстрілу Маріуполя у січні 2015 року 
Результати розслідування були оприлюднені сьогодні на брифінгу СБУ, передає Depo.ua.
"Цей терористичний акт здійснений за допомогою двох штатних реактивних дивізіонів Збройних сил Росії...Два дивізіони реактивних систем залпового вогню БМ-21 "Град" зі складу Збройних сил Росії здійснили понад 120 пострілів по мирному місту некерованими реактивними осколково-фугасними снарядами С-21 ОФї", - сказав голова СБУ Василь Грицак.
За його даними, з території Росії кривавою операцією керував начальник ракетних військ та артилерії Південного військового округу ЗС Росії генерал-майор Степан Ярощук.
В окупованому Донецьку обстрілом керував полковний ЗС Росії Олександр Цаплюк, позивний "Горець".
Координував дії російських реактивних дивізіонів підполковник ЗС Росії Максим Власов, позивний "Югра".
"Нами встановлена безпосередня участь в обстрілах підрозділів 200-ї печенігської окремої мотострілецької бригади та другої гвардійської таманської мотострілецької дивізії. Це колишня п'ята Гвардійська Таманська мотострілецька бригада", - повідомив очільник СБУ.
Він зазначив, що рішення про обстріл мирного міста іншої країни не приймається на рівні генерал-майорів. "Зрозуміло, що санкції на здійснення цього терористичного акту приймалися вищим політичним та військовим керівництвом Росії", - сказав Грицак.
Нагадаємо, 24 січня 2015 року бойовики здійснили серію обстрілів житлових кварталів міста Маріуполь із лівобережжя Кальміуса. З артилерії були обстріляні блокпости Збройних сил України та житловий мікрорайон "Східний". За остаточною інформацією, у результаті обстрілу загинули 30 людей, поранено 128, серед загиблих і поранених є діти.




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.