Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Магнітні бурі у травні-2018: "сюрприз" від Сонця отримаємо вже найближчими днями

В українців можуть здавати нерви, стверджують експерти

7 і 17 травня планету накриє магнітна буря першого і другого рівня за п'ятибальною шкалою. Як стверджують фахівці з Аstrobio, 7 травня очікується магнітна буря рівня G1, а 17 – магнітна буря рівня G2. Також магнітосфера Землі буде неспокійною протягом 7, 8 і 18 травня.

Кожна третя людина на планеті страждає метеозалежністю. Такі люди краще синоптиків знають, коли, наприклад, випадуть опади або, навпаки, з-за хмар вийде сонце. Про зміни погоди їм підказує погане самопочуття.

Метеозалежність – це коли організм болісно реагує на будь-який вибрик погоди: чи перепад атмосферного тиску, чи температури. Позначаються на самопочутті і загадкові магнітні бурі. Про них розповідає геофізик Михайло Орлюк.

"Повітря – можемо без нього жити три хвилини. Вода – ми можемо жити дев'ять діб без вода. Їжа – 40 діб можемо жити. Без магнітного поля ні біосфера, ні людство в тому вигляді, в якому воно є, не може існувати", – зазначив завідувач відділом геомагнетизму Інституту геофізики НАН України Михайло Орлюк.

Вчений пояснює: у нашої планети є магнітна оболонка, яка під впливом Сонця може змінюватися. Долітають з космосу мікрочастинки і викликають бурі. Вони проходять одночасно по всій Землі і тривають від кількох годин до кількох днів. Вплив магнітної бурі на організм людини можна порівняти з дефібрилятором.

"Реагують на зміни погоди дві групи людей. Це люди похилого віку, у яких вже є хронічні захворювання серцево-судинної системи – гіпертонія, ішемічна хвороба серця, атеросклероз. Або більш молодий гурт людей з так званою дистонією. Ломить суглоби у людей з хронічними захворюваннями суглобів : з артрозами, з артритами, так, вони реагують на дощову погоду, на зміну погоди. Але це перебіг хронічного захворювання суглобів, а не метеозалежність", – зазначає лікар-терапевт Марина Крапівнер.

Про метеозалежності активно заговорили в дев'яності, коли з'явився інтерес до всього незрозумілого і непізнаного. Астролог Юлія не виключає впливу на здоров'я погоди і космосу. Виявляється, за кожен орган "відповідає" своє небесне тіло: Сонце – це серце, Меркурій – органи дихання, а Місяць – шлунок.

"Якщо у людини слабке серце, то звичайно, якісь зміни з Сонцем і що відбувається на ньому, відображатимуться на людину", – вважає астролог Юлія Богдан.

Особливо прислухатися до себе астролог радить двічі на рік: у день народження і шість місяців по тому. У цей час людина вважається найбільш уразливою.

Здоровій людині метеозалежність не страшна – в цьому сходяться і астрологія, і наука. Тим же, хто від неї залежний, пряма дорога до лікаря. Регулярний прийом препаратів, режим сну, відмова від алкоголю і переїдання – все це допоможе знизити негативні прояви.

Джерело




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.