Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Нові правила медичної допомоги: українців попередили про проблему

Під час підписання декларацій про вибір лікаря в Україні, лікарі не мають права вносити в систему дані пацієнтів без їхнього відома і підпису.
За словами в.о. міністра охорони здоров’я України Уляни Супрун, існують випадки, коли людина прийшла до медичного закладу, щоб підписати декларацію з лікарем, якого вибрала, але виявилося, що в електронній системі охорони здоров’я вже містяться її персональні дані і декларація.
“Це шахрайство з метою заволодіння державними грошима, і відповідальність за такі дії буде згідно з Кримінальним кодексом”, – підкреслила Супрун.
Вона додала, що українці можуть подавати заяву про припинення декларації в довільній формі або підписати декларацію з іншим лікарем, в такому випадку попередня декларація в системі автоматично анулюється.
Один лікар може обслуговувати максимум 2 тисячі пацієнтів, але можуть бути і виняткові ситуації.
Щоб укласти договір з лікарем, при собі треба мати паспорт і мобільний телефон. Потрібні дані пацієнта: адреса реєстрації та інша паспортна інформація. Також за номером телефону приходить повідомлення пацієнту, після чого його реєструють і підписують електронну декларацію.
За серйозні обстеження і далі доведеться платити. Безкоштовним залишиться прийом лікаря, перевірка тиску, кардіограма, аналізи, ін’єкції.
Вибирати собі лікаря первинної допомоги можна в будь-якій з державних або приватних поліклінік. При цьому не потрібно прив’язуватися до місця реєстрації.




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.