Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

В ЄС назвали найщасливішу і найбільш нещасну нації

Ірландці виявилися найщасливішою нацією Європейського Союзу, тоді як румуни – найбільш нещасними. Про це свідчать результати останнього опитування “Євробарометра” – соціологічної служби Європейської комісії, пише Politico.

За даними опитування під назвою “Справедливість, нерівність і мобільність між поколіннями”, 97% опитаних ірландців вважають себе щасливими. Це найвищий відсоток у Євросоюзі, де середній показник становить 83%.

Останню сходинку в рейтингу щасливих країн зайняла Румунія з показником 59%.

Ірландці також лідирують в категорії здоров’я – 92% опитаних вважають себе здоровими. Серед опитаних латишів цей показник становив лише 14%, в середньому по ЄС – 78%.

Більшість опитаних європейців (84%) вважають занадто великою різницю в доходах між багатими і бідними. У всіх країнах, крім Данії, понад 60% заявили, що урядам варто вжити заходів для скорочення цих відмінностей.

Більшість європейців вважають, що їхнє життя справедливе і вони мають рівні можливості. Однак серед країн ЄС спостерігаються суттєві розбіжності. 81% датчан заявили, що мають рівні можливості, і тільки 18% греків вірять в те ж саме.

Опитування проводилося в грудні 2017 року. У 28 країнах-членах ЄС було опитано понад 28 тис. осіб.




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.