Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

У чому особливість людей з четвертою групою крові

Група крові визначається наявністю або відсутністю певних успадкованих антигенів на поверхні еритроцитів, ними можуть бути білки, вуглеводи, глікопротеїни або гліколіпіди. Четверта група крові (AB) є найменш поширеною і зустрічається тільки у майже 4% населення планети.


Американські вчені виявили, що люди з четвертою групою крові набагато більше схильні до виникнення проблем з пам'яттю в літньому віці, ніж люди з іншими групами крові, пише ZIV.
У них низький розвиток серцево-судинних захворювань, які підвищують ймовірність виникнення проблем з пам'яттю і розвиток деменції. Аналізи показали, що люди з четвертою групою крові на 82% більше схильні до розвитку проблем з пам'яттю і мисленням, ніж люди з іншими групами крові.
Ці люди мають рівень VIII фактора згортання крові, це пов’язано з підвищеним ризиком виникнення когнітивних порушень і розладів інтелекту. Люди з підвищеним рівнем цього фактора схильні до розвитку когнітивних порушень на 24% більше, ніж ті, у кого рівень VIII фактора згортання крові був нижче.
Такі фактори як високий артеріальний тиск, підвищений рівень холестерину і цукровий діабет збільшують ризик розвитку когнітивних порушень і деменції. Група крові пов'язана з розвитком судинних захворювань, наприклад, з виникненням інсульту,
– переконана головний дослідник Мері Кушмен.
До слова, анемія, яка спричинена порушенням синтезу гема внаслідок дефіциту заліза в організмі, є однією з найпоширеніших захворювань крові. Найчастіше таке захворювання виникає у жінок, проте і у представників чоловічої статі нерідко зустрічається низький рівень гемоглобіну.

https://24tv.ua




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.