Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Вчені знайшли протеїн для імунітету

Британські вчені виявили протеїн, який відповідає за десятикратне збільшення імунітету у мишей. Аналогічний білок може допомогти людському організму ефективно боротися з вірусами і злоякісними захворюваннями.


Давно відомо, що ракові клітини здатні ухилятися від згубного впливу на них Т-клітин імунної системи і різних лікарських препаратів. Для ефективного придушення розвитку злоякісних утворень у багатьох наукових лабораторіях світу розробляються способи, які посилюють імунітет і не дають раковим клітинам вижити.
Нещодавно опубліковані результати роботи британських учених, в якій були вивчені миші, які мають дуже потужною імунною системою в порівнянні з їх звичайними родичами. В ході дослідження молекулярних процесів, що протікають в організмі цих супермишей, був виявлений особливий протеїн LEM, відповідальний за посилення синтезу лімфоцитів. Вчені відзначили, що, якщо в організмі піддослідних тварин присутній цей білок, то кількість Т-клітин, що виробляються у відповідь на появу шкідливих вірусів або ракових клітин, що виявляється в 10 разів більше, ніж у мишей з контрольної групи.
Дослідники назвали цей протеїн LEM, тобто молекулою експансії лімфоцитів, модулюючою проліферацію Т-клітин як у мишей, так і у людини. Зараз вчені працюють над розробкою технології генної терапії, яка здатна підвищити людський імунітет, стимулюючи синтез LEM-білка.
Проводяться тестові випробування створюваної терапії на мишах для того, щоб переконатися в її безпеці в поєднанні з іншими протираковими та противірусними методами.
Автори відкриття подали заявки на отримання двох патентів, які є основою розроблюваної технології лікування онкологічних та вірусних захворювань.




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.