Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Велика Палата Верховного Суду України за позовом Москаля відкрила провадження щодо конституційності закону «Про добровільне об’єднання територіальних громад» (+ ДОКУМЕНТ)



Розглянувши матеріали апеляційної скарги Закарпатської ОДА на ухвалу Верховного Суду України від 27 березня цього року, Велика Палата Верховного Суду України відкрила апеляційне провадження за позовом Закарпатської ОДА до Верховної Ради України про скасування окремих положень Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад». Ухвала набула законної сили з моменту підписання і оскарженню не підлягає.
Нагадаємо, що в березні цього року голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль направив до Верховного Суду України адміністративний позов щодо визначення конституційності Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» та скасування окремих положень даного закону, які, на переконання Г.Москаля, суперечать Конституції та законодавству України (детальніше: http://moskal.in.ua/?p=39944 ).
– Ми завжди казали, що у питанні створення об’єднаних територіальних громад (ОТГ) будемо рухатися виключно в правовому полі, заявляє Г.Москаль. – І ця позиція залишається незмінною. До розгляду справи по суті й прийняття судом конкретного рішення облдержадміністрація не буде розглядати жодних матеріалів щодо ОТГ на Закарпатті. Цю позицію не змінять ні мітинги, ні пікети, ні перекриття міжнародних трас, ні будь-які інші акції.




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.