Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Гаджети або субсидії: Мінфін придумав як "подоїти" українців

Мінфін почав відбирати субсидії через купівлю гаджетів
 
У Чернівецькій області сім'ю позбавили субсидію на ЖКГ. Причиною цього стала покупка продукції компанії Apple на суму 189 тисяч гривень.

Про це повідомляє "Буковинська правда", посилаючись на начальника обласного департаменту соціального захисту населення Віталія Савкіна.

Члени сім'ї з Заставнівського району Чернівецької області купили гаджети Apple (смартфони iPhone 6S і 7 Plus, а також ноутбук MacBook) на загальну суму в 189 тисяч гривень, при цьому одне разове придбання було здійснено на суму в 50 тисяч гривень. Ці дані суперечили декларації, яку вони подали в органи соцзахисту для отримання субсидії, тому пільги були скасовані.

Після проведення чергової перевірки Міністерство фінансів України відправили місцевому департаменту соцзахисту рекомендації на припинення субсидій для 197 тисяч осіб.

Як зазначають у відомстві, з лютого 2016 року в Україні діє порядок перевірки достовірності даних, які фізичні особи надають для отримання пільг від держави. Якщо під час перевірки з'ясовується, що ці дані не були справжніми, то субсидування зупиняється.







Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.