Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Вчені виявили смертельну небезпеку звичайних холодильників

Дослідження британських фахівців з Кардіфського університету, що вивчали те, як зазвичай користуються холодильниками народні маси, завершилося тривожним висновком. Виявилося, що холодильники – це справжня «смертельна пастка» для людей.

Зокрема, дослідники протягом тижня спостерігали за 46 будинками, мешканці яких активно користувалися холодильниками. В результаті фахівці переконалися в тому, що людей мало цікавить таке важливе питання, як дотримання правильного температурного режиму в їх холодильнику.
Вчені виявили: у 90% випадків люди не звертали увагу на те, що термометр в їх холодильнику показував вище +5 градусів. Подібну експлуатацію автори роботи охарактеризували як «успішний досвід по вирощуванню в холодильниках продуктів з бактеріями лістерій».
Зрозуміло, що ця оцінка містить у собі багато сарказму. Але в реальності неправильне використання холодильника в побуті – це серйозна і (найнебезпечніша) масова проблема.
«При недотриманні температурного режиму в першу чергу піддаються небезпеці люди з ослабленим імунітетом, онкологією, вагітні жінки, літні люди, а також діти», – сказала співавтор проекту, співробітниця Кардіффського університету Еллен Еванс.
Експерти відзначили, що в холодильник завжди слід поміщати термометр і стежити за температурою, що панує в рефрижераторі. За їх словами, при позначці в 7,5 градусів кількість небезпечних мікроорганізмів в холодильнику збільшується в тисячі разів – це по-справжньому смертельний ризик для людини.
«Ці бактерії мають схожі симптоми з грипом, проте вони можуть призвести до харчового отруєння, або навіть до летального результату. Особливо це небезпечно для людей з ослабленим імунітетом, онкологією, вагітних жінок, дітей і літніх людей», – повідомила доктор Еллен Еванс.

https://ukrhealth.net





Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.