Корисні властивості козячого сиру, про які ніхто не знає
- 19-04-2018, 19:30
- Новини / Цікаві новини
- 0
- 478
Приготувати смачний і корисний козячий сир може кожен.
Рецепт козячого сиру досить простий і відомий – потрібно дати козиному молоку скиснути, а коли маса добре згорнеться – пересипати її в марлеву тканину і віджати рідину, потім поставити під прес і вже через два дні можна насолоджуватися готовим сиром.
У козячому сирі міститься багато кальцію, натрій, калій, рибофлавін, залізо, тіамін, марганець, фосфор, вітамін А та інші поживні речовини, які допоможуть збалансувати раціон харчування і зробити його корисним для здоров'я.
Крім ніжного смаку і приємного аромату, козячий сир має корисні властивості:
зміцнення імунітету;
захист кісток і зміцнення скелета;
поліпшення травлення;
прискорення обміну речовин;
боротьба зі злоякісними раковими клітинами;
усунення головного болю при мігрені;
нормалізація артеріального тиску.
Вчені проводили дослідження, в результаті яких виявили, що за своїми властивостями козячий сир схожий з антибіотиками, а також йогуртом. У цьому сирі містяться корисні бактерії, що перешкоджають розвитку патогенних мікроорганізмів в кишечнику, завдяки чому і здійснюється антибактеріальний ефект.
Дієтологи рекомендують 2-3 рази на тиждень включати козячий сир в меню. Цей продукт містить 364 калорії на 100 г, тому сильно захоплюватися їм не варто тим, хто хоче схуднути, але і відмовлятися від нього небажано, тому що він приносить користь здоров'ю й фігурі зокрема.