Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Синоптики знову заговорили про сніг: що чекати українцям

Антициклон з Норвегії та Швеції завтра витисне хмарність з України та блокуватиме дощі, які накинулися на Західну Європу. Про це повідомила синоптик Наталя Діденко.


«А в Іспанії холодна погода навіть провокує сніг. Ми снігу вже набачилися, дякуємо. Тому ми вже якось з сухим антициклоном перебідуємо», – зазначила синоптик.

Таким чином, 13 квітня в Україні завдяки північному антициклону буде сухо та сонячно.

При цьому найвища температура повітря очікується у західних областях, +20…+25 градуси. Загалом завтра вдень +15…+22 градуси. На Сумщині, Харківщині, Луганщині – найхолодніше, +11…+14 градусів.

У Києві завтра, в п’ятницю, – сухо сонячно, вітер стихне, температура підвищиться до +18…+19 градусів.

Синоптики знову заговорили про сніг: що чекати українцям

Також Діденко попередила, що в Провідну неділю,15 квітня, у Києві очікується дощ з грозою.

Нагадаємо, 11 квітня, в Україні був поставлений неймовірний рекорд. Як повідомляє Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського, посилаючись на дані спостережень своєї метеостанції.

У Києві синоптики зафіксували температурний рекорд максимальної температури повітря – стовпчик термометра піднявся до позначки + 24,4 ° С. Це на 1,7 ° С вище попереднього історичного значення для цього дня 1959 року.

«З огляду на підвищений температурний фон, ймовірно перевищення і середньодобової температури повітря, про що буде повідомлено завтра», – відзначили в обсерваторії.

Зазначимо, в квітні 2018 року на нас чекає ціла серія магнітних бурь. Цілий тиждень триватимуть геомагнітні збудження, і це відчують на собі метеозалежні люди.

Вчені попереджають, що квітневі магнітні бурі будуть великої сили і досить відчутними для тих, хто страждає метеозалежністю.

Перша серйозна магнітна буря почнеться вже 12 квітня, якраз в день космонавтики. Потім з 13 по 19 квітня пройдуть геомагнітні збудження, найбільш інтенсивні в 2018 році. Викликані вони реакцією Землі на високошвидкісний потік сонячного вітру.

Дні, в які будуть найсильніші магнітні бурі, це 12, 17, 18 і 19 числа квітня. У ці дні потрібно уважно стежити за своїм самопочуттям. У тих, хто чуйно реагує на зміну погоди, може порушитися сон, є ризик загострення хронічних захворювань.

Джерело 




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.