Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Науковці створили пластир, що попередить про зіпсоване м'ясо

Учені з канадського Університету Макмастера представили пластир Sentinel Wrap з прикріпленими біосенсорами, які можуть за специфічними ділянками ДНК сальмонели і кишковою паличкою визначити, чи заражене м'ясо.
Учені опублікували свою роботу в журналі ACS Nano.
Пластир працює завдяки дезоксірібозіму - спеціальній молекулі ДНК, яка розщеплює молекулу-посередника в синтезі РНК.
Молекули дезоксірібозіми разом з білком приєднані до пластиру, і коли небезпеки немає, світіння блокується “білком-гаситилем”. Пластир може працювати протягом двох тижнів - саме такий термін придатності, як правило, вказують на упаковках з охолодженим м'ясом.
У майбутньому пластир може замінити собою наклейки “придатний до”. Крім цього, з його допомогою можна буде передавати інформацію про продукти в смартфон покупця. Біоматеріал може реагувати не тільки на кишкову паличку - його можна налаштувати на будь-яку небезпечну для людини бактерію.




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.