Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Обдурять і обкрадуть: антирейтинг популярних інтернет-магазинів України

Організація перевірила українські інтернет-магазини
 
Українські інтернет-магазини масово порушують законодавство: не видають фіскальні чеки, приховують власників магазинів, які не мають документів про проходження відповідності товару. Про це йдеться у дослідженні громадської організації "Союз споживачів України", передає Цензор.Немає.
Організація перевірила українські інтернет-магазини, які продають споживчу електроніку на предмет дотримання законодавства в частині захисту прав споживачів.
В рамках дослідження перевірили магазини 27.ua, AKS, Алло, Служба сервісу, Цитрус, City.com, Comfy, Deshevshe.net, Ельдорадо, F.ua, Фокстрот, ITbox, Мобіллак, MOYO, Repka, Розетка, Skidka.ua, Stylus, Телемарт, ТТТ.


Згідно з дослідженням: 65% (13 магазинів) порушили вимоги про видачу фіскального чека; 20% (5 зразків) не ідентифіковані в розрахунковому документі; 40% (8 зразків) не мали відмітки про проходження процедури оцінки відповідності; 20% (5 зразків) - вся інформація на упаковці була надрукована іноземною мовою. У зв'язку з цим дослідники зробили висновок, що це може бути контрабандна техніка.
Моніторинг складався з чотирьох етапів: купівля продукції, аналіз розрахункових та супроводжуючих документів, а також маркування на предмет відповідності вимогам чинного законодавства, і спроба повернути товар.
Волонтери по кожному критерію оцінювали інтернет-магазини за десятибальною шкалою на основі яких було складено рейтинг та антирейтинг магазинів України: зелений — це добре, жовтий — так собі, а червоний — порушники законодавства.
У "червоних" інтернет-магазинах не рекомендується купувати товари, так як в окремих випадках у них продавали уживану техніку під виглядом нової, в таких магазинах складно встановити власника, також виникали проблеми з поверненням товару.





Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.