Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

11 речей у будинку, які слід міняти частіше

У кожному домі є чимало речей, які в певний момент втрачають свою ефективність або починають псуватися. Нещодавно було проведено велике дослідження, яке виявило, що слід змінювати і коли.

1. Матрац
Згідно з опитуваннями споживачів, матраци можуть служити до 10 років при правильному догляді. Це значить, не дозволяти дітям скакати на них, перевертати їх час від часу і тримати у каркасі з центральною опорою. В середньому ми витрачаємо приблизно 33% свого життя на сон.  Якщо ви спите на занадто м'якому або занадто твердому матраці, це може призвести до хронічного болю в попереку, передає Ukr.Media.
2. Подушки
Їх потрібно змінювати чи вибивати кожні півроку. З часом у них накопичуються пил, бруд, жир і частинки відмерлої шкіри, що може викликати вугровий висип і алергію. Подушки необхідні не тільки для комфорту, але й як пітдтимання голови, шиї, стегон і хребта. Переконайтеся, що вам підходить їх висота і жорсткість.
3. Зволожуючі креми
В середньому термін придатності зволожуючих кремів – один рік. Вони містять ряд специфічних інгредієнтів, які з часом перестають діяти. Подивіться уважно на улюблений крем і понюхайте його: якщо він став жовтуватим і з'явився запах – пора викидати. В зволожуючих кремах (особливо упакованих в баночки, а не тюбики) можуть розвиватися бактерії, які шкодять якості продукту.
4. Зубна щітка
Зубну щітку слід замінювати кожні три-чотири місяці згідно з рекомендаціями Американської асоціації стоматологів. На щетинках можуть накопичуватися бактерії (близько 10 мільйонів мікробів і крихітних мікроорганізмів). Якщо у щітці з'явилися якісь деформації, замініть її ще раніше.
5. Туш для вій
Експерти рекомендують замінювати туш кожні два-три місяці, оскільки маленькі тюбики і щіточки є розсадниками бактерій. Тримайте щіточку завжди в чистоті, тим самим ви продовжите термін служби туші. В іншому випадку можна підчепити стафілокок, викликає пухирі навколо очей і всередині їх.
6. Бюстгальтер
Бюстгальтер слід міняти кожні 9-12 місяців (залежно від того, як часто ви його носите). Еластичні елементи бюстгальтера з часом зношуються, що може викликати біль у спині, грудях без достатньої підтримки стають обвислими.
7. Помада
Помаду потрібно викидати через 1,5 року. Помада, термін придатності якої закінчився, висихає і сповнена бактерій, які можуть викликати менінгіт. У неї також з'являється неприємний запах, який може вбити бажання поцілувати нафарбовані нею губи.
8. Датчик диму
Датчики диму втрачають свою чутливість приблизно через 10 років. Замініть свій датчик через цей час, навіть якщо технічно він все ще працює. Інакше збільшується ризик пожежі.
9. Мочалки
Щоб знищити на них мікроогранізми, губки і мочалки потрібно обробляти щодня в мікрохвильовці або відмовитися від них повністю і перейти на ганчірки, які швидко сохнуть і які можна міняти кожні пару днів. В іншому випадку висока ймовірність зараження сальмонелою і кишковою паличкою.
10. Кеди
Фахівці стверджують, що кеди потрібно міняти, пробігши в них приблизно 500 кілометрів. Бігаючи в старих кедах, які втратили свою пружність, ви можете травмувати ноги.
11. Шини
Зазвичай шини потребують заміни після 80 тисяч кілометрів пробігу залежно від марки автомобіля, стилю водіння і частоти використання. З часом шини зношуються, спускаються і втрачають свою ефективність, що може призвести до нещасних випадків.




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.