Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Вже скоро в Ужгороді відкриють Чеський дім


Про це Depo.Закарпаття повідомила прес-служба облради.
Михайло Рівіс, відповідаючи на питання, як обласна рада підтримує контакти з чеськими регіонами, сказав, що з чехами в нас – давні й добрі традиції співпраці. І хороші та реальні взаємні результати із Пардубіцьким і краєм Височина.
"Наприкінці минулого року нами підписано угоду з Краловоградецьким краєм. Активна робота триває також з Устецьким краєм, який нам допомагає у відкритті в Ужгороді Чеського дому. Попередній міністр закордонних справ обіцяв, що це буде першим кроком до повноцінного відкриття Генконсульства на Закарпатті", - розповів Рівіс.
Очільник облради наголосив, що період першої Чехословацької Республіки (1919 – 1939 рр.), коли наш край входив до її складу, залишив у закарпатців дуже приємні спогади: "І вельми позитивним є те, що прагнемо спільно розширяти та відновлювати наші зв'язки і взаємну співпрацю нині – у загальноєвропейському контексті".
"Кожен край вносить свою специфіку в загальний зміст співпраці з Закарпаттям. Височина пішла шляхом виділення коштів із власного бюджету в межах п'яти мільйонів крон щороку. Але, якщо виникає гостра потреба, можемо до них звертатися ще по мільйон і вони додатково це розглядатимуть. А от Краловоградецький край зробив наголос на чинні європейські програми підтримки. Зокрема, студентства – програма "Еразмус" місцевого самоврядування тощо. Це відкриває можливість використання євросоюзівських коштів", .нагадав Рівіс.




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.