Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Польща й Угорщина створять інститут дружби

Інститут польсько-угорської дружби буде розташований у Варшаві, але також функціонуватимуть місцеві відділення. Інститут створюється для зміцнення польсько-угорського співробітництва.

Президент Польщі Анджей Дуда підписав закон про створення Інституту польсько-угорської дружби імені Вацлава Фельчака, повідомляє Польське радіо.

"Установа сприятиме зміцненню польсько-угорського співробітництва", - зауважив польський лідер.

"Я глибоко вірю, що ця установа сприятиме поглибленню співпраці між нашими країнами, між нашими народами. Йдеться про наукове, громадське і культурне співробітництво", - додав президент Польщі.

Інститут польсько-угорської дружби буде розташований у Варшаві, але також функціонуватимуть місцеві відділення.

Вацлав Фельчак, ім'ям якого назвуть інститут, під час Другої світової війни був представником польського уряду у вигнанні. У 1980-х роках він брав участь у створенні угорської демократичної опозиції, в тому числі і правлячої нині в Угорщині партії Фідес у 1988 році.

Нагадаємо, що в столиці Польщі в понеділок, 26 березня, відбудеться урочисте підписання договорів про співпрацю між Інститутом національної пам'яті Польщі і державними архівами Одеської, Вінницької та Хмельницької областей.




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.