Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

У відповідь на передвиборчу агресію Будапешта варто мінімізувати кількість виборчих дільниць на Закарпатті - політолог

Після 8 квітня 2018 року риторика Угорщини щодо українського закону про освіту може змінитися. Таку думку кореспонденту ГолосUA висловив політолог, директор Інституту світової політики Євген Магда.

«Я думаю, що висновки (про вимогу Угорщини ввести в дію український закон про освіту з 2023 роки) треба буде робити після 8 квітня, коли пройдуть парламентські вибори в Угорщині. Якщо ми побачимо, що партія «Фідес», яку представляє (міністр закордонних справ Угорщини П.) Сийярто, отримає достатню кількість голосів, риторика зменшиться. А якщо набере достатньо багато голосів партія «Йоббік» і доведеться сформувати коаліційний уряд, ця риторика буде тривати, тому що «Йоббік» ще більш націоналістична, ніж «Фідес», - сказав він.
Політолог також висловив думку, що Україна може вплинути на настрої українських угорців в день виборів парламенту Угорщини радикальними методами.
«На мою думку, для України буде правильно мінімізувати кількість виборчих дільниць на Закарпатті, які будуть відкриті 8 квітня. Також треба буде почистити трохи мізки угорському послу в Києві, який собі дозволяє досить гострі політичні заяви», - додав Е.Магда.






Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.