Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Користь і шкода сосисок

З відкриттям сезону пікніків сосиски стають частими гостями в нашому раціоні — їх приготування на багатті в рази швидше, ніж смаження шашлику, так і витрати на сосиски явно менше, ніж на м’ясо. Разом з тим користь і шкода сосисок для організму – справа спірна. Давайте спробуємо розібратися разом, а чи вартує цей продукт того, щоб його взагалі вживати?

Ми за звичкою вважаємо сосиски і сардельки відмінною заміною м’ясу – смачно, швидко готується, ціна в рази дешевше. Але чи є м’ясо в цих продуктах? Зайдіть в найближчий до вашого будинку продуктовий магазин і уважно подивіться на склад сосисок, які ви купуєте. Повірте, м’яса ви побачите від сили відсотків тридцять. Сучасні сосиски складаються з всього самого ненатурального, що тільки можна придумати – консервантів, барвників, а також сої, хрящів та інших останків тварин. Ну яка може бути користь від такого продукту?
У чому ж тоді секрет смаку сосисок?
А секрет в цих самих хімічних добавках. Саме ці нескінченні барвники та консерванти і викликають у нас звикання, змушують знову і знову їх купувати. Одночасно з цим шкода сосисок зростає в рази.
Практично всі виробники м’ясної продукції додають в сосиски червоний барвник. Саме він надає їм вкрай корисний і натуральний вигляд.
Пам’ятайте, що чим рожевіші сосиски, тим більше в них червоного барвника!

Часто виробники, так скажемо, захоплюються кількістю барвника і додають його набагато більше встановленої норми (30 мг на кілограм м’яса). Вживання в їжу такого продукту може бути небезпечним для вашого здоров’я.
Сосиски – практично незамінний варіант для швидкого сніданку, обіду і вечері, добавки в піцу та багатьох інших страв. Мабуть, це єдиний пункт у списку їх корисності. З приходом літнього шашлично-дачного сезону частота їх вживання зростає в рази, тому якщо ви все-таки ніяк не можете відмовитися від сосисок, хоча б не їжте оболонку, в ній накопичується найбільше барвника.
Користь і шкоду сосисок можна порівняти з фастфудом: швидко, смачно, недорого, але дуже і дуже шкідливо.
Як звести до мінімуму шкоду від вживання «неправильних» продуктів?
Найбільш слушна порада тут не їсти «неправильні» продукти. Але, звичайно ж, цей варіант ми відмітаємо, адже поїздка з друзями у вихідні на дачу набагато цікавіша.
Щоб поїдання сосисок не відгукнулося через якийсь час зашлакованістю організму, ми рекомендуємо вам хоча б іноді проводити чистку організму від шлаків.
Навіть якщо у вихідні ви об’їлися сосисками на пікніку, це не привід вводити їх у постійний раціон. Зрештою, будь-який дієтолог скаже вам, що навіть якщо не можна, але дуже хочеться, то можна в дуже обмежених кількостях.
Існує безліч рецептів страв для здорового харчування, які не віднімуть у вас багато часу ні вранці, коли приготувати щось вартісне не вистачає часу, ні ввечері, коли стояти біля плити – це останнє, чого хочеться після роботи. В їх складі немає сосисок та інших шкідливостей, а значить, шкоди організму завдано не буде, а калорійність дозволить вам почувати себе ситими тривалий час.
Ну і наостанок: при будь-якому, навіть самому правильному харчуванні, не варто забувати про спорт. В здоровому тілі – здоровий дух, так що не будьте кволими сосисками і займайтеся спортом!

ukrhealth.net





Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.