Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Вибух у космосі принесе на Землю ядерну зиму

Найсильніші вибухові процеси дослідники спостерігають в галактиці Чумацький шлях.
У центрах деяких галактик відбуваються процеси, які можуть призвести до серйозного вибуху і виникнення ядерної зими. Таку думку висловили вчені після проведення досліджень, повідомило Сегодня.

Астрофізики провели низку досліджень, які показали, що в центрі деяких галактик проходять процеси, в результаті яких відбувається виділення великої кількості енергії. Якщо дана енергія вибухне, то такий вибух може спровокувати виникнення на нашій планеті ядерної зими.

Надлишок енергії поки трансформується в зореутворення, але вчені не беруться прогнозувати, куди дана енергія зможе вирушити в подальшому. Найбільш сильні вибухові процеси дослідники спостерігають в галактиці Чумацький шлях. Встановлено, що саме в ній кілька мільйонів років тому вирвалася вибухова хвиля, яка докотилася до Землі і вплинула на розвиток життя на ній. Тепер вчені хочуть з'ясувати, до чого може призвести подібний вибух зараз.

Прогнозується, що в першу чергу такий вибух вплине на кардинальну зміну клімату на нашій планеті. Є і більш песимістично налаштовані вчені, які впевнені, що такий вибух повністю знищить життя на Землі. За попередніми підрахунками, вибух в галактиці Чумацький шлях може статися вже через 30 тисяч років. Дослідження з вивчення даної проблематики тривають.




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.