Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

У Рахівській РДА засідала медична рада реформ

Перспективний план формування спроможних мереж надання первинної медичної допомоги розглянули 27 лютого на засіданні медичної ради реформ, повідомляє прес-служба Рахівської РДА.


Участь у засіданні взяли голови Рахівської РДА та райради Павло Басараба і Василь Дан, заступник голови райдержадміністрації Дмитро Ігнатюк, начальник відділу охорони здоров’я райдержадміністрації Павло Брехлічук, в.о. головного лікаря Рахівського ЦПМСД Валентина Шишвак і депутат районної ради, голова комісії з питань охорони здоров’я та соціального захисту громадян Михайло Влад.
В.о. головного лікаря Рахівського ЦПМСД Валентина Шишвак, проінформувала присутніх про порядок формування спроможних мереж та надання первинної медичної допомоги, а також про розташування можливих  місць надання медичної допомоги населенню, про які попередньо було обговорено на нараді з керівниками органів місцевого самоврядування.
Відтак, для вирішення залишаються питання транспортування пацієнтів до місць надання медичної допомоги та кількість медичного персоналу який в перспективі буде надавати медичну допомогу населенню.
 - Якщо хтось думає, що все мине, то з впевненістю можу стверджувати, що реформи - неминучі, вважає Павло Басараба.
Лікарі первинної ланки з 1 квітня почнуть укладати угоди з пацієнтами, а з липня їхня зарплатня залежатиме від кількості пацієнтів. Подібні зміни очікують і вторинну ланку – вже у 2019-20 роках, але підготовка до цього починається вже у цьому році.







Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.