Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Відмінний секс, але мало довіри. Дослідження пролило світло на користь і шкоду секстингу

Канадські вчені з Альбертського університету провели дослідження з метою з'ясувати, як секстинг впливає на відносини і сексуальне життя партнерів.
В ході дослідження, результати якого були опубліковані в науковому журналі Computers in Human Behavior, з'ясувалося, що пересилання особистих фотографій і повідомлень інтимного змісту підвищує рівень сексуального задоволення, але негативно впливає на стосунки партнерів. Про це повідомляє Business Insider.
Дослідники опитали 615 жителів Канади і США про їхні звички щодо секстингу, після чого розділили їх на чотири групи - противники секстингу, помірні секстери, шанувальники секстингу і гіпер-секстери.
Незважаючи на те, що секстинг передбачає близькі відносини з партнером, гіпер-секстери виявилися менш надійними партнерами, ніж противники секстингу. Про це свідчать результати дослідження, які також показали, що ця категорія респондентів була більш схильна до перегляду порно і флірту «на стороні», а також в соціальних мережах.
«Секстинг, схоже, не є частиною здорових відносин. Ті люди, які були шанувальниками спілкування за допомогою повідомлень сексуального характеру, звертали увагу лише на сексуальну частину своїх відносин, нехтуючи іншими важливими складовими», - говорить автор дослідження Адам Галован.
На його думку, такі люди нехтують реальною взаємодією з партнером:
«Ці люди хочуть досягти кінцевої мети - хороших відносин - без важкої роботи. Без розмови, без спільного проведення часу. Вони не хочуть слухати партнера і дізнаватися його. Це культура миттєвого задоволення - ми хочемо отримати бажане прямо зараз».
Таким чином, за даними професора Галована, надмірний секстинг негативним чином впливає на відносини. Варто відзначити, що раніше в ході опитування також з'ясувалося, що секстинг не завжди призводить до позитивних сексуальних або емоційних переживань.
Так, 50 відсотків респондентів, опитаних раніше повідомили, що інтимні смс підвищили їх рівень сексуального задоволення, в той час як інша половина респондентів зазначила, що наслідки секстингу були негативними. Зокрема, до негативних наслідків респонденти віднесли стурбованість тим, що їх фотографії інтимного характеру «потрапили в руки іншої людини», в той час як інші відзначили, що відчували дискомфорт, відправляючи подібні повідомлення або фото.




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.