Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Молоко переносить смертельну інфекцію: що варто знати

Ризик зараження стійкими до дії антибіотиків інфекціями значно зростає при вживанні парного молока. Про це днями заявили співробітники Центру по контролю і профілактиці захворювань США. Зокрема, з такого молока в організм людини можуть проникнути збудники кампілобактеріоза – інфекції, небезпечної своїми важкими наслідками і летальністю.

Про це повідомляє НАРОДНА ПРАВДА з посиланням на Medikforum.
Вчені розслідували випадки зараження бактерією Campylobacter jejuni, і звернули увагу на високу статистику захворюваності в штаті Колорадо. За словами експертів, подібне погіршення епідеміологічної картини в цьому штаті пояснюється високим попитом на парне молоко. Його вживання вкрай небезпечно, підкреслили вони.

"Вживання непастеризованого молока збільшує ризик зараження Campylobacter jejuni в 150 разів”, – заявили дослідники.

Фахівці відзначають, що патогени кампілобактеріозу стійкі до лікування з використанням антибіотиків, – зокрема, до таких як тетрациклін, налідіксова кислота, ципрофлоксацин. Лікування інфекції, таким чином, може стати серйозною проблемою.

При потраплянні в організм Campylobacter jejuni досягають тонкої кишки, заносяться в слизову оболонку і лімфоїдні утворення, викликаючи розвиток запального процесу різної вираженості, у людини виникають лихоманка, блювота, діарея. Більшою мірою до захворюваності кампілобактеріозом схильні особи, які страждають імунодефіцитними станами, діти і вагітні жінки. При тяжкому перебігу кампілобактеріозу можуть розвиватися небезпечні ускладнення – серозний перитоніт, реактивний артрит, кишкова кровотеча, інфекційно-токсичний шок. Експерти закликають звертатися до лікарів при перших же ознаках інфікування.




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.