Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Лікарі розвіяли головні міфи про воду з лимоном

Не сподівайтеся на чудодійну силу води з лимоном.



Воді з лимоном приписують прямо-таки чудодійні властивості: напій нібито допомагає скинути вагу і покращує імунітет. Але насправді вода з лимоном – це лише вода з лимоном. Такий напій дійсно смачний і освіжає, але не настільки, щоб сподіватися, що один стакан вранці вирішить всі проблеми зі здоров'ям, передає Ukr.Media.

Міф 1.Вода з лимоном покращує метаболізм. Одне з досліджень, яке проводили на мишах, присвятили темі, як поліфеноли з цедри лимона, впливають на гризунів, які сидять на дієті з високим вмістом жирів. Кількість екстракту становила 0,5% від раціону мишей. Результати були позитивними: миші, які їли лимонний екстракт, не набирали вагу так сильно, як миші, які його не їли. Дійсно, поліфеноли з екстракту лимонної цедри допомогли мишам не набрати вагу, але це не означає, що лимонна вода допомагає схуднути людині.

Міф 2.Лимонна вода скидає зайві кілограми. Відсоток правди в цьому є: якщо випити склянку води перед їжею, то вона тимчасово заповнить шлунок на 5-15 хвилин, а за цей час можна щось з'їсти і навіть подумати, що ви вже наїлися. Однак такий ефект має будь-яка рідина, зокрема, звичайна вода.

Міф 3.Лимонна вода – низькокалорійний напій. Звідки ж узятися калоріям, якщо вода з скибочкою лимона – це в основному просто вода? Без меду або цукру – це напій без калорій, і це не відкриття.

Міф 4.Лимонна вода допомагає вивести токсини. Це також міф. Наш організм очищають  від токсинів печінка і нирки. Ніщо не замінить ці органи. Крім того, лимонна вода може негативно позначитися на зубній емалі.

Міф 5.У воді з лимоном багато корисних мінералів і вітамінів. У самому лимоні корисних елементів повно, але скільки лимонного соку міститься в одній часточці, тим більше коли вона розчинена в воді. За словами експертів, одна часточка лимона дасть близько 4% денної норми вітаміну С.




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.