Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

12 приголомшливих фактів про світ, в якому ми живемо

Чи у всьому світі знайдеться хоча б одна людина, яка могла похвалитися тим, що знає все на світі. Світ навколо нас багатогранний і цікавий, в ньому таїться безліч загадок і таємниць, а також невичерпне кількість незвіданого, що не вистачить і життя, щоб вивчити його повністю. Наприклад, чи знаєте ви, в якості чого в Стародавньому Римі використовувалася сеча, що знаходиться на дні океанів і що в XVI столітті європейські лікарі рекомендували, щоб позбутися від неприємного запаху з рота?
Сеча в Стародавньому Римі використовувалася як ополіскувач для рота
Широко відомий факт використання людської сечі для прання одягу. Але мало хто знає, що сеча також застосовувалася древніми римлянами в оздоровчих цілях і використовувалася в якості зубної пасти. Вважалося, що вона робить зуби білими, гладкими і блискучими, а також відмінно видаляє зубний наліт, передає Ukr.Media.
Більше 90 % банкнот США містять сліди кокаїну

Цей факт говорить про те, що переважна більшість банкнот в обігу США пройшло через руки наркоділків або любителів кокаїну. Вчені вважають, що найчастіше кокаїн потрапляє на гроші з-за використання банкнот в якості «трубочки» для вдихання наркотику, а також від переліком грошей в угодах з купівлі кокаїну. Такі дослідження проводилися з різними банкнотами, і найвищий відсоток був у США і Канаді, а найнижчий — у Китаї та Японії (12-20 %).
Удар блискавки може зробити «татуювання» на все життя

Після удару блискавки на тілі людини з'являються своєрідні відмітини — так звані фігури Ліхтенберга. Це сліди опіку, які з роками вицвітають і бліднуть, але повністю не проходять. Вони є результатом розширення капілярів в зоні контакту блискавки з тілом.
Червоний колір не дратує биків

Бики не розрізняють червоний колір і бачать весь світ чорно-білим. Бик реагує не на колір, а на рух ганчірки. Руйнівники даного міфу проводили експеримент: вони встановили 3 опудала з ганчірками різних кольорів, і бик мчав до рухомої ганчірки, незалежно від її кольору.
8-годинний сон не є нормою

Тривалість сну у людини індивідуальна і залежить від таких факторів, як генетика, вік, стан здоров'я і зовнішні обставини. Крім того, останні дослідження показали, що тривалість життя, рівень щастя і продуктивність вище в тих людей, які сплять від 6,5 до 7,5 годин в добу.
Кількість нервових закінчень у жіночих грудях ніяк не пов'язано з її розміром

Кількість нервових закінчень у жіночих грудей незмінна і не залежить від її розміру. При цьому маленькі груди більш чутливі, а груди більшого розміру — менше, оскільки в ній товще підшкірний жировий шар.
Самці сумчастих мишей вбивають себе спарюванням

Сумчасті миші досягають статевої зрілості у віці 11 місяців, після чого вони починають посилено зпарюються — від 12 до 14 годин поспіль. Це відбувається з-за того, що самцям доводиться бути конкурентоспроможними, щоб передати свої гени. І тому більшість з них не доживають навіть до народження потомства.
На дні океанів знаходяться тонни золота

На дні океанів лежать тонни золота. Метал потрапляв на дно з кораблів: суди, іноді перевозили коштовності між країнами і континентами, у багатьох пасажирів були золоті прикраси. І досить часто такі кораблі тонули, несучи з собою незліченні скарби.
Куріння як засіб проти неприємного запаху з рота

У XVI столітті європейські лікарі рекомендували куріння, щоб позбутися від неприємного запаху з рота. Крім того, тютюну приписувалося безліч корисних властивостей. Наприклад, його використовували як лікарський засіб при мігрені, зубному болю, кольках, болях у суглобах та інших розладах організму.
Безумовно, в подальшому ці «чарівні» властивості тютюну були спростовані. Дослідження показують прямий зв'язок між курінням і високим рівнем смертності. Тому не забувайте, що куріння тютюну вкрай негативно позначається на здоров'ї, призводить до безлічі захворювань і ранньої смерті.
В генно-модифікованих помідорах є ген камбали

Ген камбали був впроваджений в генно-модифіковані помідори для того, щоб зробити їх красивими, круглими і блискучими.
Більшу частину кисню виробляє океан, а не дерева

Ліси вважаються «легенями» планети, але насправді більша частина кисню виробляється фітопланктоном Світового океану. А більша частина кисню, що виробляється лісами, йде на процеси гниття і розкладання в цих лісах.
Космонавти можуть прокинутися від нападу задухи, викликаної їх власним диханням

Під час сну на космічній станції космонавтам потрібен додатковий обдув повітрям. В іншому випадку вони можуть прокинутися від кисневого голодування в хмарі видохнутого ними ж вуглекислого газу.
Підрахована вартість Землі

Вчені вивели формулу, за якою можна розрахувати вартість небесних тіл. Це спеціальне рівняння включає в себе інформацію про дату відкриття, масою, віком і температурі планети, а також про яскравість і розташуванні зірки, навколо якої вона обертається. Згідно з розрахунками, вартість Землі становить $5 квадрильйонів, а вартість Марса — $ 14 тисяч, оскільки там менш комфортний клімат.
За розміром ніг і рук чоловіка неможливо визначити його лібідо

Деякі дослідники пов'язують довжину пальців на руках з рівнем тестостерону в крові у чоловіків. Але вплив цього гормону швидше позначається на кількості рослинності на тілі і загальному фізичному розвитку, а не на розмірі гідності чоловіка та його лібідо.




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.