Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Смертельні тромби: як уникнути їх утворення і що варто знати кожному

Найбільшим ворогом здоров’я людини є … сама людина. З нашою нестриманістю і нерозбірливістю в їжі, патологічними лінощами, що категорично перешкоджають заняттям фізкультурою і стоять на сторожі пасивного способу життя, з нашими шкідливими пристрастями у вигляді слабоалкогольних і досить таки алкогольних напоїв, курінням та іншими гріхами – людина найбільше губить себе сама.

Про це пише “Народна Правда” з посиланням на HealthyStyle.

У наш час досить молоді люди вже починають страждати від інфаркту та інсульту, варикозу і геморою, тромбофлебіту і багатьох інших подібних захворювань. За даними ВООЗ, всі ці хвороби помітно молодшають з кожним роком.

Причиною усіх їх є занадто густа кров, яка через затруднене пересування судинами призводить до кисневого голодування всього організму, але найбільше це явище загрожує здоров’ю мозку.

Та все ж цю ситуацію досить легко виправити, потрібно мати лише велике бажання і силу волі, послідовність і обов’язковість у ставленні до самого себе. То що ж можна зробити, щоб уникнути загустіння крові, утворення тромбів і наявності переліку найнеприємніших і небезпечних захворювань?

По-перше, категорично заборонено допускати дефіцит води в організмі. Якщо води в організмі буде недостатньо, то ніяка дієта і лікарські препарати для крові не допоможуть впоратися з ситуацією. Пам’ятайте: дорослій людині потрібно щодня випивати 1,5 – 2 літри води в день, якщо лікар не призначив іншого режиму.

По-друге, потрібно постійно мати в своєму раціоні продукти, які розріджують кров: оливкову і лляну олію; насіння соняшнику; буряк; морську рибу; помідори; вівсянку; малину; чорницю, журавлину; цитрусові, особливо лимони; корінь імбиру; часник і цибулю. Ідеально, якщо кілька продуктів з цього списку будуть на столі одночасно день у день.

По-третє, варто також виключити з раціону продукти, які не рекомендується вживати при загустінні крові. Це: білий хліб з чистого рафінованого борошна вищого сорту; всі солоні продукти; жирні молочні продукти: вершкове масло, вершки; банани – за умови зловживання цим продуктом; сочевиця – за умови зловживання цим продуктом; шипшина, звіробій, деревій – за умови безконтрольного прийому відварів і настоїв.

По-четверте, потрібно виключити вживання медичних препаратів, які призводять до в’язкості крові: сечогінних і гормональних ліків.

І по-п’яте, потрібно повністю побороти свої шкідливі звички і пристрасті – ніякого алкоголю і тютюну! Зате має бути посильне фізичне навантаження, бажано на свіжому повітрі!

Нагадаємо, внаслідок частого споживання шкідливих продуктів та неправильного раціону харчування на стінках судин утворюються холестеринові згустки. Щоб очистити судини від “сміття” та запобігти серйозним захворюванням серцево-судинної системи, можна скористатися трав‘яними напоями, овочами та фруктами чи медичними препаратами.

Також нагадаємо, що для зміцнення імунітету достатньо споживати багато корисних напоїв. Покращити самопочуття допоможе імбирний та обліпиховий чай, настій із шипшини, кава, вода із додаванням лимону.

Додамо, що вода – незамінна частина щоденного раціону людини, яка підтримує в нормі всі процеси життєдіяльності. Однак іноді її корисно замінювати іншими напоями, не менш корисними для здоров’я.




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.