Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Як навчити дитину поводитися з грошима

Фінансовий консультант з Уолл-стріт Девід Маротт дав кілька порад батькам....

Не бійтеся обговорювати цю тему, передає Ukr.Media.
Кожна ситуація, так або інакше стосується грошей, – купівля, інвестиція або пожертвування – відмінний привід поговорити з дитиною про його дії. Але тема фінансів у ваших повсякденних розмовах не повинна превалювати.
Говоріть відкрито
Батьки роблять велику помилку, приховуючи від дітей інформацію. Єдиний спосіб зрозуміти, що таке вигідна покупка, а що занадто дорого для сім'ї, – випробувати на власному досвіді. Дізнатися, скільки заробляє сім'я і скільки коштують речі. Не розповідаючи дитині про цей аспект життя, батьки не дають йому необхідних знань про гроші.
Обговорюйте фінанси на прикладі фактів
Багато батьків ставляться до грошей з тими ж емоціями та установками, що і їх батьки. Вони транслюють емоційне сприйняття своїм дітям. Така поведінка може перешкодити дітям навчитися приймати зважені фінансові рішення.
Давайте кишенькові гроші, якими діти самі зможуть розпоряджатися
Говорити про гроші важливо, але ще важливіше справжній досвід, завдяки якому вони зможуть оцінити наслідки своїх рішень. Суми повинні бути достатніми для задоволення деяких з дитячих потреб.
Допомагайте дитині виділяти пріоритети
Запитуйте, ніж одна покупка краще інших, які вони планують. Вчіть дітей порівнювати, допомагайте їм вивчати співвідношення вартості, якості і зручності покупки.
Вчіть дитину чекати
Нехай дитина очікує велику покупку. Ось хороше правило: діти повинні чекати стільки днів, скільки їм років, перш ніж зробити велику покупку. Завжди буде завтра і через половину часу очікування вони вже й не згадають, що привернуло їхню увагу. Таке ставлення до покупок допоможе їм у собі виховати імунітет до імпульсивних покупок.
Не використовуйте гроші в якості покарання
Ваше завдання – передати цінності дитині, а не купити його показну поведінку.
Не позичайте гроші дітям
Якщо вони збирають на щось особливе, нехай продовжують. Якщо хочете щось купити дитині, купіть. Принцип такий. “Якщо ЦЕ хоче дитина, нехай збирає. Якщо ви хочете, щоб ЦЕ було в нього, купіть самі“. А якщо ви будете позичати дитині гроші на речі, які вони хочуть мати, це не навчить їх відповідальності і вони не навчаться ставити пріоритети.




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.