Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Невеликі дози алкоголю можуть бути корисними для мозку

Вчені заявили про те, що невелика доза етилового спирту в мозку знижує запалення і допомагає мозку виводити відходи роботи нейронів, в тому числі тау-білки, накопичення яких призводить до розвитку хвороби Альцгеймера. Висновки дослідників були опубліковані в журналі Scientific Reports.

В ході дослідження вчені вивчили вплив алкоголю на роботу глімфатіческой системи, основна функція якої полягає у виведенні продуктів життєдіяльності клітин центральної нервової системи. Зокрема, дослідники розглянули вплив алкоголю на мозок мишей.

У мишей, що споживали алкоголь у великих кількостях протягом тривалого часу, в клітинах виявилося досить багато біомаркерів запалення. Особливо багато маркерів було в астроцити - клітинах нейроглії, які відіграють ключову роль в регулюванні роботи глімфатіческой системи.

Миші, яким давали невеликі дози алкоголю (приблизно еквівалентні 75 грамам горілки для людини в день), навпаки, мали менше маркерів запалення, а їх глімфатична система ефективніше перекачувала спинномозкову рідину і виводила відходи, виділені іншими клітинами мозку, ніж глімфатична система мишей з контрольної групи . На результатах тестів на когнітивні здібності і розвиток моторно-рухових навичок це не позначилося; миші, що одержували невеликі дози алкоголю, справлялися з тестами точно так же, як миші з контрольної групи, які не вживали спиртного зовсім.




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.