Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Наскільки зросла вартість смартфонів за останній рік

Аналітики з компанії GfK повідомили, що за даними на кінець 2017 року середня вартість типового смартфона виросла до позначки $ 363, що на 10% вище, ніж у минулому році.


Кількість проданих гаджетів у четвертому кварталі минулого року зросла лише на 1%, при цьому виторг на світових ринках збільшився аж на 11%.
Найбільший приріст продемонстрували ринки Центральної та Східної Європи, де продали на 7% більше смартфонів і отримали за них на 28% більше коштів у порівнянні з аналогічним періодом попереднього року. У Західній Європі та Китаї продажі в примірниках впали на 3%, проте при цьому виторг все одно зріс на 17%.
Наскільки зросла вартість смартфонів за останній рік - фото 223634
Наскільки зросла вартість смартфонів за останній рік / gfk

У компанії GfK відзначили, що основною причиною зростання продажів стало появи смартфонів нового покоління, виконаних в "безрамковому" дизайні й оснащених витягнутими дисплеями зі співвідношенням сторін 18: 9.
Якщо аналізувати дані за весь 2017 рік, то виявиться, що світові продажі смартфонів зросли на 3% і склали 1,46 млрд екземплярів. При цьому виторг зріс на 9%, що й вплинуло на збільшення середньої вартості проданого смартфона. Якщо ж говорити про обсяги продажів, то на першому місці Китай з показником 454 млн смартфонів, тобто практично третина від світового ринку.
Наскільки зросла вартість смартфонів за останній рік - фото 223633
Наскільки зросла вартість смартфонів за останній рік / gfk

Аналітики з GfK відзначають, що розвинені ринки практично досягли точки насичення, тому виробникам доведеться зосередитися на утриманні споживачів за допомогою більш просунутих технологій і більшої різноманітності моделей.




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.