Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Майбутні астронавти споживатимуть їжу з власних відходів організму

Вчені стверджують, що тверді та рідкі людські відходи можна переробляти в мікробних реакторах, щоб вирощувати їжу під час майбутніх космічних місій.


Нещодавно в журналі Life Sciences in Space Research було опубліковано результати досліджень, які проводила команда з Пенсильванського університету. Вчені розглядали питання, чи зможуть астронавти під час польотів на Марс або на інші планети використовувати свої власні відходи для забезпечення енергії, щоб вирощувати їжу.
«Ми передбачали і випробували концепцію одночасної переробки відходів астронавтів з мікробами для виробництві біомаси, яка є їстівною, прямо або опосередковано, в залежності від проблем безпеки», — сказав співавтор дослідження Крістофер Хауз з Пенсільванії.
На даний час на Міжнародній космічній станції (МКС) американські астронавти переробляють сечу, а тверді відходи відправляються для спалення в атмосферу Землі. Хоча це може бути трохи несподіваним, але виявляється, що тверді відходи насправді можуть бути досить корисними при дальніх космічних польотах.
Місяць та Земля
Місяць та Земля
У своїх дослідженнях команда не використовувала фактичні людські відходи, а замість цього застосовувала штучні тверді та рідкі відходи, які часто беруть для тестів. Дослідники помістили їх всередину циліндру довжиною 1,2 м, всередині якого мікроби переробляли відходи шляхом їх анаеробного розщеплення (без кисню).
Під час досліджень виявилось, що метан, який виділяється, може вирощувати інший мікроб Methylococcus capsulatus, котрий використовується у кормах тварин. Потім продукується M. capsulatus, який складає 52% протеїну та 36% жиру та може бути джерелом їжі для людей.
Якщо збільшити рівень рН та температуру, то можна вирощувати два однаково поживні мікроби, Halomonas desiderata і Thermus aquaticus та одночасно видаляти з них будь-які шкідливі збудники.
«На підставі результатів дослідження… мікробний ріст є швидкісним варіантом для виробництва нових харчових продуктів з вивільнених поживних речовин», — пише команда в своїй роботі.
2018 рік повинен стати роком, коли приватні космічні компанії почнуть втілювати свої плани
2018 рік повинен стати роком, коли приватні космічні компанії почнуть втілювати свої плани

Чи будуть астронавти харчуватися своїми «твердими відходами» в мікробному реакторі на майбутніх космічних місіях, чи ні, вирішуватиме НАСА.




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.