Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Ознаки поганого харчування: як навчитися розуміти своє тіло



Чи станете Ви сперечатися з тим, що правильно харчуватися значить піклуватися про своє здоров’я? Впевнені, що ви погодитеся з цим твердженням. Але чи піклуєтеся ви про нього по-справжньому? Дізнатися про це легко, адже наш організм постійно подає нам якісь умовні знаки в надії, що ми виправимо помилки в харчуванні і покращимо його стан.

Погане харчування: головні ознаки
Травлення
Запори і діарея є ознакою браку клітковини. Чому вона така важлива для організму? Справа в тому, що вона незамінна в очищенні організму від різних шкідливостей, і крім того, покращує роботу кишечника. Міститься клітковина у свіжих фруктах і овочах, а також в цільнозернових продуктах.
Погано заживають рани
Якщо невеликі подряпини, порізи почали гоїтися у вас довше звичайного, не панікуйте! Вам варто лише збільшити вживання білків.
Ваше волосся стало ламким
Кількість волосся, що випадає, значно збільшилася? Є ймовірність того, що вашому організму просто потрібно більше білків. М’ясо, яйця, молочні продукти, також бобові і горіхи можуть стати прекрасним джерелом цієї речовини.
Слабкість і ламкість нігтів
Однією з причин ламкості нігтів може бути недостатній рівень магнію в організмі. Заповнити його ви зможете за рахунок вживання цільних злаків, бананів, а також авокадо.
Передчасно старієте?
Дослідження в один голос говорять про прямий вплив нераціонального харчування на зморшки, які з’являються у вас раніше терміну. Такий небажаний ефект можна усунути, якщо ваша їжа буде містити велику кількість вітамінів А, В1, В2, С, D і E. Зберегти молодість допоможуть також білки і антиоксиданти.
Холод в руках?
Найчастіше причиною холодних рук є погане кровообіг. Але не варто забувати, що так організм може сигналізувати про те, що йому потрібно більше йоду. Щоб виправити ситуацію, вам слід більше їсти морепродукти, морську капусту і картоплю.
Складчастість язика
Важко не помітити таке явище як складчастість язика, яке виявляється в тріщинах на всій його поверхні. Виникнення такої проблеми можливе при нестачі всього лише одного вітаміну – B. Вживання сої, риби і висівок може позитивним чином вплинути на ситуацію.
Сухість шкіри
Взимку сухою і лущиться шкіра стає внаслідок холоду або ж обвітрювання. Існує ще одна причина подібного стану шкіри – нестача вітаміну А. Заповніть дефіцит цього вітаміну, додавши в раціон червоне м’ясо, зелень, овочі, моркву і вершкове масло.
Проблеми з зубами
Погана спадковість і вживання солодощів – основна причина поганого стану ваших зубів. Але кровоточивість ясен може свідчити про дефіцит вітаміну С. Не варто ігнорувати цей сигнал організму, почніть їсти більшу кількість брокколі і цитрусові.
Ну що ж, тепер справа за вами! Прислухайтеся до того, що говорить вам ваше тіло і будьте здорові!

Джерело: HeadInsider




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.