Розміщення реклами та оголошень на порталі. Тел.: 096 060 3311.
» » » На Різдво закарпатці раніше замість куті готували бобальки

На Різдво закарпатці раніше замість куті готували бобальки

Як розповів Mukachevo.net професор Федір Шандор, це було ще до Першої Світової війни, коли Закарпаття був дуже бідний край і тут був дефіцит зернових.


Бобальки готували саме на Святий вечір. Спершу замішували будь яку муку з водою і залишали набухати на ніч, без дріжджів. Тоді пісне тісто розмішували і скручували в невеличкі шарики, бобальки. Кидали варити. Опісля додавали мед, горіхи та мак. Якщо бобальки трошки застоялися, їх обжарювали перед споживанням.
– Традицію готувати кутю на Закарпаття принесли українці вже після Першої світової війни, – розповів Федір Шандор.
Бобальки на Закарпатті готують і зараз, також переважно на Різдво за різними, але типовими рецептами.

 
Mukachevo.net скачать dle 11.3
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.

ПОПУЛЯРНЕ / КОМЕНТАРІ
  1. Вишиванка як унікальний код твого краю. Від Луганська до Львова – особливості вишиванок кожного регіону (фото)
  2. Пейзаж гори Піп Іван переміг на міжнародному конкурсі фотографії Wiki Loves Earth 2016 (ФОТО)
  3. Бійці 128-ї бригади не перестають дивувати всю Україну (ФОТО)
  4. Закарпатка у "бікіні" підкорила суддів та завоювала призове місце на Чемпіонаті світу
  5. Російські ЗМІ стверджують, що на Закарпатті знаходиться база інопланетян/ВІДЕО
  6. Жахлива аварія на Рахівщині: водії обидвох авто загинули на місці події
  7. УВАГА! Коли працівник ДАІ має право зупиняти автомобліь?
  8. Пастух із Карпат до сліз розсмішив користувачів соцмереж: "Люба людина тут бути не годна!"
  9. ДТП у Ясіня: 21-річна жителька Львова влетіла в опору моста (ФОТО)
  10. Цікаво! Вся правда про те, як українці стають справжніми "хохлами"

«    Листопад 2017    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930