Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77
» » » На Різдво закарпатці раніше замість куті готували бобальки

На Різдво закарпатці раніше замість куті готували бобальки

Як розповів Mukachevo.net професор Федір Шандор, це було ще до Першої Світової війни, коли Закарпаття був дуже бідний край і тут був дефіцит зернових.


Бобальки готували саме на Святий вечір. Спершу замішували будь яку муку з водою і залишали набухати на ніч, без дріжджів. Тоді пісне тісто розмішували і скручували в невеличкі шарики, бобальки. Кидали варити. Опісля додавали мед, горіхи та мак. Якщо бобальки трошки застоялися, їх обжарювали перед споживанням.
– Традицію готувати кутю на Закарпаття принесли українці вже після Першої світової війни, – розповів Федір Шандор.
Бобальки на Закарпатті готують і зараз, також переважно на Різдво за різними, але типовими рецептами.

 
Mukachevo.net




ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Информация
Посетители, находящиеся в группе Гості, не могут оставлять комментарии к данной публикации.

ПОПУЛЯРНЕ / КОМЕНТАРІ
  1. Вишиванка як унікальний код твого краю. Від Луганська до Львова – особливості вишиванок кожного регіону (фото)
  2. Пейзаж гори Піп Іван переміг на міжнародному конкурсі фотографії Wiki Loves Earth 2016 (ФОТО)
  3. Бійці 128-ї бригади не перестають дивувати всю Україну (ФОТО)
  4. Закарпатка у "бікіні" підкорила суддів та завоювала призове місце на Чемпіонаті світу
  5. Жахлива аварія на Рахівщині: водії обидвох авто загинули на місці події
  6. Російські ЗМІ стверджують, що на Закарпатті знаходиться база інопланетян/ВІДЕО
  7. Пастух із Карпат до сліз розсмішив користувачів соцмереж: "Люба людина тут бути не годна!"
  8. УВАГА! Коли працівник ДАІ має право зупиняти автомобліь?
  9. ДТП у Ясіня: 21-річна жителька Львова влетіла в опору моста (ФОТО)
  10. Цікаво! Вся правда про те, як українці стають справжніми "хохлами"