Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Закарпатська обласна філармонія запрошує на "Christmas time"

Наступним після Введення великим святом зимового циклу є Андрія, яке відзначають 13 грудня. У народі Андрія Первозванного вважали покровителем шлюбів, молоді. І зустрічали це свято дівчата ворожінням на свою майбутню долю, а парубки – усілякими витівками.

А симфонічний оркестр Закарпатської обласної філармонії вирішив цього дня влаштувати справжню феєрію – з популярними хітами, яскравими солістами, демонстрацією відео й музичними приколами. Тож 13 грудня усіх ужгородців запрошують на «Christmas time». Головні гості програми – відомі оперні співачки Галина та Мар’яна Гаврилко. Талановиті, красиві, успішні, часом навіть епатажні сестри добре знані далеко за межами рідного краю. У концерті вони продемонструють свої унікальні вокальні можливості у сольних і дуетних номерах. Це будуть «Чардаш Розалінди» із оперети «Летюча миша» Й.Штрауса, відома неаполітанська пісня «Funiculi  Funicula» Л.Денца, такі шлягери, як «Spente Le Stelle», «Panis Angelicus», «The Prayer», «Time to say goodbuy». А «Вальс Анастасії» Д.Ньюмана із мультфільму «Анастасія» разом із Галиною Гаврилко виконають її донечки Олександра (7 років) і Марія (6 років).
Крім того у виконанні симфонічного оркестру слухачі почують  саундтреки (і побачать відеоряд) до різдвяної комедії «Один вдома» (музика Дж.Вільямса), стрічки «Місія» («Nella Fantasia» Е.Морріконе), сюїту із мультфільму «Полярний експрес» (композитор – А.Сільвестрі), а також «Катання на санях» Л.Андерсона, «Лускунчик» і «Щедрик» у рок-стилі Б.Філліпса.
І яке ж свято без жартів і веселощів! Одним із визнаних майстрів музичних приколів був американський композитор, диригент, аранжувальник Лерой Андерсон (1908-1975). Вундеркінд, він з ранніх років грав на роялі, контрабасі, органі, акордеоні, мандоліні, тромбоні і трубі. Вільно володів 10 мовами, завдяки чому під час другої світової війни служив у розвідці. Л.Андерсон писав музику в стилі естрадно-симфонічний джаз. Серед іншого і легкі п’єси, з відтінком гумору і несподіваними сюрпризами. У цьому концерті слухачі почують його «Соло для друкарської машинки з оркестром». Втім, вдавалися до музичних жартів і такі великі композитори, як Бах і Моцарт, Бетховен і Россіні. Артисти ж запропонують публіці ще один яскравий номер із цієї колекції – «Полька з ковадлом» (або «Свято вогню») Й.Штрауса. Диригент – заслужена артистка України Вікторія Свалявчик-Цанько. Ведуча – музикознавець Наталія Піцур. Початок о 18.30. Сподіваємося, «Christmas time» подарує всім справжній різдвяний настрій!

Довідка
    Мар’яна Гаврилко отримала вокальну освіту в Ужгородському музичному училищі  ім.Д.Задора та Львівській державній музичній академії ім.М.Лисенка, співала на багатьох великих сценах. Її репертуар складається зі світових оперних шедеврів. У 2005 році стала лауреатом першої премії на  Міжнародному конкурсі виконавців Опера Лоніго (Італія). Веде насичене концертне життя.
    Галина Гаврилко так само починала з Ужгородського музичного училища. Потім навчалася вокалу й грі на фортепіано у Львівській та Донецькій музичних академіях. У 1999 р. стала лауреатом «Червоної рути». Пізніше співала у складі українського гурту «Барселона». У 2015 р. викликала фурор на телешоу «Швейцарія має талант» (тоді вона з родиною мешкала у цій країні). І між тим усім Галина встигла стати багатодітною матір’ю, що не заважає їй підтримувати чудову артистичну форму і продовжувати вокальну кар’єру.
    
    Таїсія Грись




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.