Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

До уваги закарпатців: як перевірити свій трудовий стаж та сплату страхових внесків?


Страховий стаж обчислюється територіальними органами Пенсійного фонду за даними, що містяться в системі персоніфікованого обліку.  Пенсійний фонд України впровадив додаткові сервіси, які мають на меті спростити громадянам отримання інформації від органів Фонду. Це, зокрема, функція смс-інформування та можливість отримати довідку, достовірність якої підтверджується QR-кодом. Завдяки сервісу смс-інформування застраховані особи кожного місяця мають змогу отримувати інформацію про сплату роботодавцем єдиного соціального внеску та про зарахування цього періоду до страхового стажу, про загальний розмір свого страхового стажу.
Про те, як налаштувати сервіс смс-інформування,  можна дізнатися з відеоінструкцій на офіційному веб-ресурсі Фонду у розділі Інструкції.
Також працює сервіс «особистий кабінет», який також дає змогу перевіряти, чи робить  роботодавець відповідні внески, в якому розмірі, отримати інформацію про свій спеціальний або пільговий стаж.
Зі свого кабінету можна також отримати довідки про розмір сплачених внесків (форма ОК-5), витяг із Реєстру застрахованих осіб, довідку про розмір пенсії, не звертаючись до органів Фонду особисто. Достовірність таких довідок фахівці відповідних установ перевірятимуть через QR-код та спеціальний багатозначний номер під ним.
Аби скористатися такою послугою, можливо зареєструватися як офлайн, із подачею заяви до територіальних органів ПФУ, так і  онлайн із електронним цифровим підписом (ключем ЕЦП). Будь-які питання можна вирішити оперативно, не чекаючи, доки прийде час отримувати перші виплати. Для цього є контакти управлінь, графіки прийому, інформація про умови, порядок призначення, перерахунку пенсій, зразки бланків. Також можна відправити запит на підготовку певних документів (паперових та електронних). Для зручності дані поділені на три категорії: застрахованим особам і страхувальникам, пенсіонерам.
Дані представлені, починаючи з 2004 року, та оновлюються фактично онлайн.
Варто наголосити, що ці сервіси є абсолютно безкоштовними і скористатися ними можна зі свого кабінету на Веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду.




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.