Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

У селі на Закарпатті роблять сири вартістю до 700 грн за кіло


У цю сироварню на Закарпатті їдуть туристи з усієї країни: 15 видів овечих та коров’ячих сирів, масло, кефір та йогурти, дегустаційна зала та музей сиру.
Це господарство “Бараново” у селі Іза. А газдує тут вже 11 років Юрій Ліпей. Перші чотири роки справа йшла важко, бо головний принцип господаря – жодних штучних домішок.
Усе літо овечок та корів випасають у горах. Зараз на фермі 4 сотні овець, які щодня дають по 300 літрів молока. З нього і виробляють натуральні сири.
“Сир має смак квітки, яку їла корова”, – пояснює технолог Анжеліка Ратушняк.
Туристів почало приїздити стільки, що довелося відкрити готель! Коштують сири від 170 до 700 гривень за кіло. А щодня виробляють 65 кг сиру з 600 літрів молока.

 





Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.