Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Закарпатські лісівники облаштували близько 200 рекреаційних пунктів та мисливських будиночків для туристів

Про це розповів начальник Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства Валерій Мурга.


Наразі, наприклад, мисливські будиночки використовуються більше для популяризації, але в майбутньому, переконаний Валерій Іванович, галузь мала б саме на туризмі чимало і заробляти, надаючи якісні послуги.
Про це під час сходження, у суботу, 10 листопада, на гору Піп Іван (Чорна гора) лісівників краю розповів начальник Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства Валерій Мурга.
«Хотілося б, щоб туристична галузь стала найбільш дохідною для лісівників, – каже Мурга. – Ми маркуємо маршрути, дуже багато робимо для поліпшення культури туризму, обладнуємо рекреаційні пункти, місця для наметів, розкладання багаття, формуємо карти-схеми для туристів із позначками, де які є об’єкти, де є вода, де зупинитися відпочити. Бо за туризмом – майбутнє Закарпаття».
Директор ДП ”Рахівське ЛДГ” Володимир Приступа додає, що на Рахівщині біля українських гір 2-х тисячників проходить частина Закарпатського туристичного шляху, який лісівники промаркували ще кілька років тому у співпраці з фахівцями швейцарсько-українського проекту «Форза».
 «Лісівники постійно допомагають туристам, скеровуємо тих, хто збився зі шляху до вершин, підказуємо, де краще зупинитися. Наголошуємо, що треба прибрати за собою сміття, і зараз його уздовж Чорногірського хребта вже значно менше, ніж раніше».
Директор Верхньогірського держлісгоспу Марія Плиска-Галатиба зазначила, що працюючи на розвиток туризму, лісівники дуже допомагають місцевим громадам:
«На Міжгірщині туризм, напевно, найбільш розвинений. І літній, і зимовий. Гори у нас нижчі, здолати їх легше, а подивитися є що, тому туристів усе більше. Для них діють численні бази, готелі – відтак є де працювати місцевому населенню, має попит те, що виробляють люди у своїх господарствах – м’ясо, сири. Це значні надходження і в сім’ї, і в місцевий бюджет».
Нагадаємо, один із напрямків, як лісівники Закарпаття сприяють залученню туристів – будівництво лісових доріг. Їх за останні роки проклали вже близько 400 кілометрів. Одна з них, яка має насамперед протипожежне значення, – прокладена на Рахівщині у напрямку вершин Піп Іван, Бребенескул та інших – наразі найвисокогірніша лісова протипожежна дорога, яка піднімається до висоти 1800 метрів.





Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.