Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Будкомпанія з Ужгорода заплатить штраф у розмірі 1 мільйон 563 тисячі 660 гривень

У ході інспекційного відвідування, яке проводили посадовці Управління Держпраці у Закарпатській області наприкінці жовтня цього року на одному з будівельних майданчиків в обласному центрі, де зводиться багатоквартирний житловий будинок, було виявлено 16 працівників. Більшість з них, судячи з їх пояснень, на момент здійснення контрольного заходу не мали укладеного з роботодавцем трудового договору. Люди стверджували, що здали лише паспорти та ідентифікаційні коди, а також підписувались якийсь документ.
Пізніше директор фірми надав посадовцям Управління Держпраці цивільно-правові договори з 14-ма працівниками, при цьому пояснив, що решта – троє осіб – працюють на постійній основі, тобто є штатними працівниками підприємства.  Як вдалося встановити, кожен з цих працівників був прийнятий для виконання конкретного виду робіт, що суперечить порядку укладання ЦПД. Крім цього, більша частина договорів була укладена в період з 08.10 – 17.10.2018 року, а в Журналі реєстрації інструктажів з охорони праці містяться  відмітки про те, що працівники пройшли відповідний інструктаж ще на початку липня, тобто задовго до укладення з ними договорів. 
Таким чином, інспекційним відвідуванням встановлено, що директор підприємства допустив до роботи на будівництві багатоквартирного житлового будинку, 14 працівників не оформивши з ними належним чином трудові відносини.
Відповідно до абзацу 2 частини 2 статті 265 Кодексу законів про працю України, за фактичний допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору (контракту) та виплати заробітної плати (винагороди) без нарахування та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та податків передбачена відповідальність фізичних осіб підприємців у вигляді штрафу – у тридцятикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення, за кожного працівника, щодо якого скоєно порушення.
Отож на підставі абзацу  2  частини 2 статті 265 Кодексу Законів про працю України на будівельну компанію накладено штраф  у сумі один мільйон п’ятсот шістдесят три тисячі шістсот шістдесят гривень.
Рейтинг: 
 
Интернет-издание 
UA-Reporter.com 




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.