Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Все більше краян виїжджають із Закарпаття на заробітки за кордон

Проте точної цифри, скільки людей їде на заробітки, наразі ніхто сказати не може.  

У пошуках кращого життя Богдан минулого року почав їздити на заробітки. Хлопець не хотів виїжджати, однак довелося. Закінчив навчатися на інженера, а достойну роботу  вдома  не зміг знайти. А ціни з кожним днем все більші.
І, на жаль, Богдан – не єдиний, хто покидає  Батьківщину, аби підзаробити. Заробітчан з кожним роком більшає. Точної цифри, скільки людей їде на заробітки, наразі ніхто сказати не може. Статистики не ведуть жодні підрозділи. Однак, за офіційними даними тільки з  Польщі, щороку українські заробітчани відсилають додому понад 10 мільярдів євро.
Популярні країни для закарпатських заробітчан – Польща, Чехія, Італія. Тим часом в нашій країні все актуальніше питання кадрового дефіциту. Простоюють вакансії робочих спеціальностей із зарплатою від 10-20 тисяч. У постійних пошуках працівників такі престижні  установи, як лікарні, швидкі, поліція, пожежники.
У центрі занятості кажуть, питання трудової міграції стоїть гостро. І основною причиною виїзду жителів називають – низькі зарплати. А от ужгородці називають цілий спектр причин виїзду жителів на заробітки.
Однак якщо одні повертаються, інші облаштовують своє життя за кордоном. Тим часом  країна потерпає не тільки економічно, а й у демографічному плані. Та як вирішити це питання? А тут, вочевидь, варто подумати представникам влади всіх рівнів.
Джерело: М-Студіо





Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.