Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Тисячі туристів приїжджають на Закарпаття, щоб побачити природне диво

У селі Вучкове, що на Міжгірщині, знаходиться унікальний холодний гейзер. Знайти природне диво легко за допомогою туристичних вказівників. Та й місцеві завжди охоче підкажуть дорогу.

З-під землі гейзер б’є кожні 3 години. Періодичність залежить від пори року та погоди. Визначити приблизний час викиду можна за характерним звуком. Вода поступово підіймається до висоти 6-7 метрів і б’є близько хвилини. Потім опускається нижче. Ще хвилин з 10 гейзер активний. Після викиду можна почути шум, який місцеві називають мелодією гір.

Унікальність цього гейзеру в тому, що він холодний. Вода в ньому солона, насичена залізом та кальцієм, корисна та цілюща. Подібних гейзерів нема у всій Україні. Найближчий знаходиться у сусідній Словаччині.

Закарпатське природне диво приваблює навіть закордонних туристів. У сільській раді підрахували, що за місяць у Вучкове приїздить близько 10 тисяч відвідувачів. Деякі, закохавшись у тутешню природу, повертаються сюди знову і знову. Більше про унікальний гейзер – у сюжеті каналу "Сіріус".




Джерело: PMG.ua 




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.