Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Загрозу для життя 18 закарпатців вдалося відтермінувати на місяць (ВІДЕО)

Загрозу для життя 18 закарпатців вдалося відтермінувати на місяць (ВІДЕО)


Вже майже протягом двох років МОЗ не постачає на Закарпаття перитонеальні препарати для діалізу. В області 18 пацієнтів, які не можуть жити без цих медикаментів, а запаси, як ноголошують медики, у серпні закінчуються. Тим часом в міністерстві охорони здоров’я запевняють: ліки в області є.

1500 комлектів для перитонеального діалізу доставили на Закарпаття. Препарати отримали у якості гуманітарної допомоги. А поставки з МОЗ так і не було. А якби медики не отримали препарати як допомогу – 18 жителів області були б приречені.

Нагадаємо, у серпні закінчуються наявні препарати для перитонеального діалізу. Розчини закуповують частого з обласного, частково з державного бюджету. Однак вже другий рік кошти виділяють саме з бюджету області, а в міністерстві тільки збирають інформацію про потреби, і на цьому все, – принаймні так запевняють керманичі краю. За словами голови ОДА Геннадія Москаля, в МОЗі вже не вперше забувають про виділення коштів.

А тим часом на сайті МОЗ з’являється наступна інформація: «Відповідно до звітності ДП «Укрмедпостач» станом на 01.07.2018 р. у Закарпатській області наявні залишки медичних виробів за напрямом державних закупівель “Перитонеальний діаліз” у кількості 7 457 одиниць, що складає 40,68% річної заявки. Таким чином, стан забезпеченості області відповідає заявленій потребі. Тому заяви про тотальний брак медвиробів для перитонеального діалізу є необґрунтованими.»

Головний нефролог області Василь Стрижак у свою чергу пояснює, мова йде про залишки липня, та й це залишки закупівель.

Гуманітарних ліків вистачить майже на місяць, а через 30 днів медики зможуть закупити і препаратів за кошти, що виділили на черговій сесії. МОЗ у свою чергу пише: наступні поставки за програмою державних закупівель «Перитонеальний діаліз» очікуються наприкінці липня, у серпні та вересні.




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.