Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

На Закарпатті прогнозують весняні паводки

Тепла весна не може не тішити,однак тільки не водників.Саме у цю пору ризик паводків підвищується до критичного рівня.Його підсилює тепла та дощова погода, яка наразі спостерігається в області.У зв’язку з цим в горах розпочинається танення снігу, який невдовзі наповнить закарпатські річки.У зв’язку з такою синоптичною та гідрологічною ситуацією є всі підстави очікувати можливі локальні паводки, зазначають у Басейновому управлінні водних ресурсів річки Тиса.

На Закарпатті ще добре пам’ятають грудневий паводок минулого року, особливо у селі Вільхівка, Іршавського району, і не тільки. Це приклад того,як потрібно вчасно готуватись до непередбачуваних загроз водної стихії, наголошує очільник управління.Цього року управлінням обстежило всі річки, в результаті чого водниками було підготовлено та направлено до Кабміну більше 80-ти об’єктів, які підлягають реконструкції.

Загальна сума аварійно-відновлювальних робіт склала близько 165 млн. грн. Також цього року бюджетом виділено 25,5 млн. грн. на програму протипаводкового захисту.Однак ні в першому, ні в другому випадку коштів область поки що не отримала, а фінансування обласного бюджету може покривати тільки заборгованість за попередній рік.Та природа, на відміну від людей, коштів не чекатиме тож тут важливо якнайшвидше приступити до робіт, наголошують водники.





Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.