Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Цікаве Закарпаття: ось така вона, Тячівщина!

Чи знаєте ви, який найбільший район України?

Я думаю, що в думках у вас безліч варіантів. Але ні, найбільший та найбагатших район – Тячівський! 
Станом на 2017 рік населення району становило 175 257 осіб.
А ось про те, що він найбагатший, можна роздумовувати дуже багато. Не будемо оцінювати тільки матеріальні цінності. Тячівський район дуже багатий на релігійні святині.
Мандрівка Тячівським районом — це перш за все знайомство з дивами природи та дерев’яними церквами, чи не найголовнішим культурним скарбом області.
На сьогодні у кожному селі храм є не лише основою духовного життя, а й головною окрасою та надбанням громади.
Наші предки зводили їх у наймальовничіших місцях: у центрі сіл, на вершинах гір, на високих пагорбах. Одним прикладом можна сміло назвати  церкву святого Миколая Чудотворця – одна з найцінніших і найстаріших в Європі пам’яток  дерев’яного зодчества, що знаходиться в селі Колодне. Храм побудовано без жодного цвяха, у такий же спосіб перекрито лемехом.
І саме місто Тячів не схоже  на інші українські міста через змішування різних культур: української, угорської, словацької.
Та все ж не храмами єдиними славиться Тячівщина.
Тячівський район має високий курортно-туристичний потенціал. На його території було виявлено близько 67 джерел мінераних/термальних вод, які по своїх лікувальних властивостях не поступаються відомим водам Кавказу, Франції, Чехії. Також Тячів і його район цікавий великою кількістю історичних об’єктів, таких як древні городища і кургани, залишки замків.Але поза сумнівом, найвідомішим місцем району, являється курорт Солотвино, куди щорічно на відпочинок і лікування приїжджають тисячі відпочивальників. Саме із сіллю повязана історія виникнення та розвитку цього населеного пункту. Зараз Солотвино відоме, передусім, як лікувально – оздоровчий курорт. З 1968 тут практикують лікування астми та інших захворювань дихальних шляхів в спеціальних палатах, розташованих на глибині понад 200м. В 1976 р. було побудувано Українську республіканську алергологічну лікарню, яка успішно працює до тепер. Щорічно влітку приїзджає багато туристів, щоб полежати в солених озерах, куди ропа (насичена соляними водами) потрапляє безпосередньо з шахти. Саме полежати, тому що вода виштовхує тіло на поверхню, що створює ефект невагомості.
А ось щоб потрапити в Солотвино нам потрібно проїхати найбагатше село України – Нижню Апшу. Найбагатше  тому, що будинки у ньому не звичайні, а справжні сучасні палаци – деякі нараховують 60 кімнат. Село  відоме далеко за межами нашої країни саме неймовірно розкішними маєтками мешканців – один вищий та помпезніший за інший.
Перераховувати всю красу нашого району можна безкінечно, а висновок один –  Батьківщину не вибирають, вона в нас одна-єдина.
Любіть свій рідний край!Свідерська Олександра,
За матеріалами: Tyachiv News











Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.