Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

В одній з шкіл Ужгорода виявили менінгококову інфекцію

В ужгородській ЗОШ №12 зафіксовано три випадки захворювання менінгококовою інфекцією. Як інформує Mukachevo.net з посиланням на відділ охорони здоров’я Ужгородської міської ради, захворювання було зафіксовано ще 30 січня. Відтоді у закладі працюють фахівці, аби локалізувати та ліквідувати вогнище інфекції.
У відомстві також заспокоюють, що наразі нових випадків захворювання не зафіксовано.
«Було визначено межі вогнища та коло контактних осіб, проведено бактеріологічне обстеження 92 контактних осіб по класах школи та педагогічного персоналу, 3 осіб із домашнього осередку, проведено заключну дезінфекцію у класах та приміщеннях загального користування. У школі обмежено проведення масових заходів до 10 лютого – до завершення максимального інкубаційного періоду, запроваджено посилений протиепідемічний режим у класних приміщеннях – роблять вологе прибирання, багаторазове провітрювання, опромінювання бактерицидною лампою. Медичні працівники закладу проводять щоденний медичний огляд усіх контактних по школі та класах дітей із проведенням роз’яснювальної роботи серед учнів та їхніх батьків», – повідомили у прес-службі міськради.
Як повідомляється, результати бактеріологічних обстежень усіх 92 контактних осіб по школі від’ємні, а діти, в яких виявили захворювання, наразі перебувають у задовільному стані.
В міськраді Ужгорода також стверджують, що ситуація, яка склалася, не є спалахом, оскільки спалахом уважається реєстрація 10 і більше випадків менінгококової інфекції, тому підстав для паніки немає.
До слова, менінгококова інфекція – гостре інфекційне захворювання з повітряно-крапельним механізмом передавання. Хвороба може перебігати у вигляді субклінічного ураження носоглотки, або її явного запалення (назофарингіт), або менінгококцемії чи гнійного менінгіту, рідше — з ураженням інших органів і систем. Джерелом інфекції є хвора людина і здорові носії. Виділенню збудника сприяють кашель, чхання, нежить. Максимум захворювань припадає на лютий-квітень. Хворіють люди різного віку, найчастіше діти до 10 років. Можуть спостерігатись як спорадичні випадки, так і епідемічні спалахи, що частіше виникають у дитячих колективах, гуртожитках, казармах. Періодичність спалахів складає 10-30 років.






Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.