Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Названо ТОП-7 місць для гірськолижного туризму на Закарпатті

Лижний туризм (гірськолижний туризм) — різновид туризму на лижних засобах пересування.

Лижний туризм різноманітний: це і одноденні прогулянки по готових лижнях, і недільні переходи по засніжених цілинних лісах, це і багатоденні автономні походи, складні експедиції в горах, скі-тури (позатрасове катання ао фрі-райд) на гірських схилах без підйомників і гірськолижних курортів, сноубординг, сендбординг, гелі-скіїнг, повідомив туризмозавець Федір Шандор.

Лижі — древній винахід людини, призначений для подолання снігових просторів. У старих туристських довідниках можна знайти детальний опис сибірських голиць, індіанських лиж гуронского типу, лиж «пікерель», чукотських «воронячих лапок», норвежських телемарків тощо. Проте всі ці традиційні снігоступи є скоріше екзотикою, сучасні лижі за асортиментом поділяються на бігові, прогулянкові, туристські, слаломні, стрибкові, мисливські (раніше їх називали «лісові»). За матеріалом на: дерев'яні, пластикові, дерев'яно-пластикові, з металевою окантовкою. Є п'ять основних типів пересування на лижах, що призначені для різних цілей:

1. Race skis Перегони на лижах.

2. Race carving skis Перегони на карвінгових лижах.

3. Freeride skis Фрірайд лижі.

4. Amateur skis Аматорські лижі.

5. Special purpose skis Спеціальні види лиж.

У тих регіонах Закарпаття, де взимку є стійкий сніговий покрив, можливо проведения лижних походів різних категорій складності. Найцікавіші траси лижних маршрутів прокладені хребтами гір. У таких походах туристи мають змогу набути досвід прокладання лижні глибоким снігом, подолання природних перешкод у лісі, орієнтування, розпалювання вогнища та приготування їжі при мінусових температурах, що дозволить їм здійснити лижні походи у гірських районах.

Експерти з лижного туризму визначили найкращі лижні регіони Закарпаття: Драгобрат, Пилипець, Подобовець, Ведмежа, Великий, Жденієво, Красія, Синевирська Поляна, Ясіня.

Різновидом лижного туризму сьогодні став гелі-скіїнг, коли лижники стрибають з вертольота, який піднімає сміливців на вершину високої гори, з висоти вони оцінюють складність траси й заздалегідь можуть продумати маршрут спуску. В Закарпатті такий різновид - інколи використовують в регіоні Драгобрату.




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.